Ostanite "brez sape": dihajte za tiste, ki ne morejo

Društvo za pljučno hipertenzijo Slovenije obeležuje svetovni dan te redke bolezni s športnim dogodkom Brez sape za pljučno hipertenzijo, ki bo v nedeljo, 19. maja, med 14. in 19. uro v ljubljanskem Mostecu. Pridružite se nam!

Ostanite "brez sape": dihajte za tiste, ki ne morejo - Foto: Profimedia

Društvo za pljučno hipertenzijo Slovenije svetovni dan pljučne hipertenzije praznuje z namenom ozaveščati javnost o njenih tipičnih simptomih, saj je le pravočasna postavitev diagnoze ključna za preživetje bolnikov vseh starosti, tudi otrok.

Pljučna hipertenzija je namreč zaradi nedefiniranih simptomov pogosto nehote prezrta kot ena izmed možnih diagnoz, saj so njeni simptomi obenem značilni tudi za mnoge druge, bolj pogoste bolezni.

Ko pa zdravila ne pomagajo več in bolezen napreduje, je skoraj v večini primerov edina rešitev za preživetje transplantacija pljuč, včasih tudi srca. Zato so na letošnji dogodek povabili predstavnika Zavoda Slovenija Transplant, ki bo na voljo za vse informacije o darovanju organov, kot tudi za vpis v register.

Rdeča nit letošnjih prireditev v okviru svetovnega dne pljučne hipertenzije, ki ga obeležujemo 5. maja, so ljubitelji športa, ki se bodo po vsem svetu športno udejstvovali na športnih dogodkih namesto bolnikov, ki jim je napor že hoja po stopnicah.

PARTNER PROJEKTA

Moja diagnoza

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri