Zunanje aktivnosti, ki nas povezujejo z bližnjimi

Spomladanski čas je izjemno primeren, da se začnemo ukvarjati z različnimi zunanjimi aktivnostmi, ki so lahko izjemno prijetne, hkrati pa z njimi poskrbimo tudi za svoje telo in dušo. Ker pa so zunanje aktivnosti ponavadi bolj prijetne v družbi, si preberite 5 top aktivnosti, ki jih lahko zunaj opravljate s svojimi najbližjimi.

Zunanje aktivnosti, ki nas povezujejo z bližnjimi - Foto: Profimedia

Aktivnosti vam bodo v življenje prinesle marsikaj lepega, obenem pa vas bodo povezale tudi z ljudmi, ki vas bodo v tem času obkrožali.

Sprehod v naravo

Pomladi se lahko prav vsak dan odpravimo na krajši sprehod. Na začetku tedna naredite načrt, kje vse se boste sprehajali. Priporočamo, da se vsak dan sprehajate drugje, da bodo sprehodi bolj zanimivi. Prvi dan se lahko odpravite na kratek sprehod po gozdu, naslednji okoli manjšega jezera, tretji dan se lahko sprehodite po manjšem hribu in tako dalje. Idej je veliko, samo uresničiti jih je treba.

Kolesarjenje s prijatelji je lahko zabavno

Če raje kolesarite, kot pa da bi se sprehajali, potem je čas, da iz garaž pripeljete svoja kolesa. Tudi kolo po dolgem počivanju potrebuje posebno nego ter pregled, da bo potem vožnja bolj varna in zanesljiva.

Tudi tovrstna zunanja aktivnost lahko poteka prav vsak dan. S prijatelji se lahko odpravite kolesarit tudi na morje ali v kak drug privlačen kraj, kjer boste lahko tudi kaj lepega videli. V Sloveniji je kar nekaj izjemno privlačnih kolesarskih stez. Raziščite, kje so in si pripravite načrt za to izjemno zabavno zunanjo aktivnost.

Rolanje za vse generacije

Rolanje velja za nadvse priljubljeno zunanjo aktivnost, ki se je lotimo predvsem v toplejših dneh. Takrat so ceste veliko bolj varne, saj so suhe in tako ne prihaja do večjih poškodb.

Če imate doma primerno opremo za rolanje, potem je že čas, da jo pripeljete na plano ter se v družbi odpeljete do sosednjega kraja ali še dlje. Izberite bolj mirno pot, saj se boste tako lahko lažje posvetili klepetu s prijatelji in vam ne bo treba ves čas gledati na cesto. Previdnost pa vendarle nikoli ni odveč. Na glavi imejte čelado ter primerno zaščitite tudi kolena ter roke.

Jahanje 

Skupaj s prijatelji se lahko v letošnjem letu lotite kakšne nove aktivnosti, morda prav jahanja. Ježa v naravi je namreč lahko prečudovita. Zelo hitro se lahko naučite osnov, zato se odpravite do najbližjega konjeniškega kluba in si skupaj z najbližjimi organizirajte prelep dan.

Tek v dvoje je dobra motivacija

Tek velja za zunanjo aktivnost, ki od nas zahteva že nekaj kondicije. Najbolje je, da se na tek odpravimo skupaj s prijatelji. Tako nam bo na začetku veliko lažje, poleg tega pa nas bodo prijatelji tudi dovolj motivirali, da ne bomo predčasno obupali.

PARTNER PROJEKTA

Moja diagnoza

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri