8 značilnosti osebe, ki sledi sebi

8 značilnosti osebe, ki sledi sebi (foto: profimedia) profimedia
20. 1. 2021

Kakšna je oseba, ki sledi svojemu srcu? 

Zaveda se privilegija, da živi.

Občuduje in hvaležna je, da se je rodila. Življenje dojema kot dar, ki ga spoštuje tudi takrat, ko postane težko. 

Sama sebi je številka 1.

To ne pomeni, da je egoistična, sebična in nesočutna. Le ne zanima jo obrekovanje, ker se zaveda, da ukvarjanje z drugimi pomeni, da si ne upa živeti svojega lastnega življenja. Zanima jo njeno življenje, njena notranjost, njen napredek. Hkrati pa je vedno pripravljena pomagati, podpirati in biti sočutna z drugimi.

Ne lovi sreče v prihodnosti.

Ima načrte za prihodnost, a ne čaka na jutri, na dan, ko bo izgubila težo, ko bo spoznala popolnega partnerja, ampak živi danes. Živeti v sedanjosti je zanjo najbolj pomembno.

Živi v svojem ritmu.

Takšna oseba živi v harmoniji s svojim ritmom. Organizira si življenje tako, da je produktivna, hkrati pa si vedno najde nekaj časa samo zase.

Nikoli ne reče »da«, če ji srce reče »ne«.

Vedno zaupa svojim občutkom, ker se zaveda, da jo srce nikoli ne vara, to počne le um.

Ne zmeni se za pričakovanja drugih.

Zaveda se, da je nemogoče, da bi zadostila vsem in bila všečna vsem. Vedno dela na sebi, a ne zato, da bi s tem dobila potrditev od okolice, temveč zaradi sebe. Ne ignorira mnenja drugih, le ne odobrava tistega, kar se ne sklada z njo in njenimi vrednotami ter interesi.

Samota je dar.

Oseba, ki sledi sebi zna biti tudi hvaležna za samoto. Ne poskuša privleči ljudi v življenje samo zato, da ne bi bila sama. Ima rada mir in ve, da le v tišini in miru lahko sliši sebe.

Je ponosna na svojo starost. Vedno.

Zaveda se, da se z leti razvija, je bolj modra in tako lahko tudi srečnejša oseba. Ve, da nikoli ni nič prepozno ali prehitro. To je samo izgovor za tiste, ki zlorabljalo starost kot izgovor za svoje strahove in tabuje. Zaveda se, da ima vsaka starost svojo lepoto in šarm.

Povzeto po: brightside.me

Preberite še: