11 stvari, ki jih morate vedeti, preden stopite v zvezo z lastnikom psa

11 stvari, ki jih morate vedeti, preden stopite v zvezo z lastnikom psa (foto: Profimedia) Profimedia
28. 4. 2022

Med psom in njegovim lastnikom obstaja prav posebna vez. Resnično edinstvena. Zato ne bo slabo, če se pripravite na naslednjih 11 stvari …

1. Smo pasji starši. Na svoje štirinožne prijatelje gledamo kot na svoje otroke. Obožujemo jih in so enakopraven del družine. So naša družina.

2. Zelo radi bodo prekinili romantične trenutke. Kužki namreč. Pripravljeni bodite, da boste dobili moker poljub namesto nežnih ustnic. Psi želijo pozornost zase, zato ne prispevajo vedno k romantičnem ambientu.

3. Včasih se bomo raje crkljali s kužkom. Ker kužki so se pripravljeni crkljati kadarkoli in kjerkoli. No, skoraj. V redu je, če ste zaradi tega ljubosumni. ;)

4. Vedno ga želimo imeti ob sebi. Zato bomo svojega štirinožnega prijatelja poskusili vzeti s seboj kamorkoli.  

5. Vsaj enkrat boste slišali zgodbico o pasji prebavi. Biti pasji starš ni vedno glamurozno. Včasih imajo naši kosmatinci tudi prebavne težave in o tem boste zagotovo slišali.

6. Imamo milijon fotografij s psom. Ena za ozadje na telefonu, ena za ozadje na računalniku, zelo verjetno bo v albumu več 'selfijev' s psom kot pa z vami.

7. So glavna tema na naših družbenih omrežjih. Pripravite se, da se bodo vse fotografije, ki jih imamo, pojavile tudi med vašimi novicami na družbenih omrežjih. In vseeno nam je, če je drugim nadležno. Ker preprosto obožujemo svoje pse.

8. Spontanost, ko gre za izlet ali počitnice, odpade. Psi so obveza. In predanost v tej zvezi je pomembna ravno toliko kot v katerikoli drugi. Če želite, da prenočimo drugje, moramo najprej poskrbeti za svoje kosmatince.

9. Za svoje pse porabimo precej denarja. Igrače, posebni prigrizki, oprema, nega … Včasih porabimo več denarja za nego kužka kot za lasten obisk v salonu. Ker si naši kužki preprosto zaslužijo najboljše.

10. So naši najboljši prijatelji. Ker so vedno tam za nas. Prav tako njihova brezpogojna ljubezen. Pomenijo nam vse.

11. Ljubezen do psa je neprimerljiva s katerokoli drugo. Ljubimo svoje pse IN seveda ljubimo tudi vas. V življenju bomo imeli več ljubezni in naši psi bodo vedno ena izmed njih. Toda ne želimo, da se primerjate, želimo le, da sprejmete vso ljubezen, ki jo lahko damo, ker jo imamo lastniki psov več kot dovolj.

Preberite še:

ALI PA: Kaj izbrani ljubljenček pove o nas