3 stvari, ki jih je dobro narediti, če je seks osupljivo slab

3 stvari, ki jih je dobro narediti, če je seks osupljivo slab (foto: Profimedia) Profimedia
16. 11. 2022

Prvi seks z novim partnerjem lahko zelo dober ali pa ravno obratno, slab in neroden. Toda tudi, če je temu tako, se lahko seks sčasoma izboljša.

Kaj lahko storite, da bi lahko bil seks s partnerjem boljši?

Preusmerite se iz svoje glave v svoje telo

Ko ste navdušeni nad tem, da boste z nekom prvič goli, je normalno, da fantazirate o tem, kako bo šlo med spolnim odnosom. Težava je v tem, da vas lahko previsoka pričakovanja pripravijo tudi do morebitnega razočaranja.

Če je bila vaša nova izkušnja slaba, se povprašajte, ali ste bili preveč osredotočeni na svoja pričakovanja? Pomembno je, da se osredotočite na svoje čute, tako, da ste pozorni na to, kar slišite, vohate, okušate in čutite. Ta premišljen pristop k seksu lahko poveča vaš užitek, saj ga naredi za čudovito čutno izkušnjo, kjer ste bolj usklajeni s svojim partnerjem, saj v bistvu preidete iz glave v svoje telo. 

Razjasnite kaj si želita v postelji

Slab seks je pogosto le primer slabe komunikacije. Večkrat s partnerjem ne komuniciramo o svojih čustvih in se tega izogibamo, ker se bojimo biti prizadeti ali pa prizadeti svojega partnerja.  Vendar pa je izogibanje pogovoru po nejasni zvezi na koncu medvedja usluga za vse in zmanjša vaše možnosti za pravi užitek.  

Preberite tudi: Želite povečati intenzivnost orgazma? To JE mogoče in vemo, kaj morate narediti!

Komunikacija s spolnim partnerjem je lahko verbalna ali neverbalna in ni vam potrebno ostro nastopiti, da bi povedali svoje stališče. Namesto da partnerju povemo kaj nam ni bilo všeč, povejmo partnerju, kaj smo naredili in kje uživali. Lahko med samim dejanjem tudi pomaknete  roko ali telo tja kamor si želite in jim jasno sporočite kaj bi radi in v čem uživate tudi s seksi zvokom ali jim naravnost povejte, da je bil to dober občutek. Pomembno si je tudi zapomniti, da je komunikacija dvosmerna ulica.

Ko izražate svoje želje, ne pozabite vprašati tudi o partnerjevih. Kar je morda povzročilo osupljiv seks z drugo osebo, pri tej morda ne bo delovalo in majhna ranljivost lahko privede do večjega samozavedanja in globlje povezanosti s partnerjem. Biti radoveden glede tega kako se lahko stvari izboljšajo, je najboljši način za povečanje možnosti, da se bo slab seks spremenil v odličen seks.

Ne pozabite, da bi moral biti seks zabaven

Prevelik pritisk v dani situaciji je eden najhitrejših načinov za ubijanje razpoloženja. Navadno nas skrbi, ali zadovoljujemo svojega partnerja, ali smo obsedeni s tem, kako izgledamo, ali pričakujemo, da bomo delovali na določen način, kar lahko izčrpa vso zabavo iz izkušnje. Seveda je lahko nerodno, če je bil seks prvič slab, vendar ne pozabite, da je bil vaš partner (ali vi) lahko živčen ali pa ga je morda skrbelo, kaj mislite ali čutite.

Namesto da bi vaš seks, ki ste ga sami ocenili kot slabega, sprejmite bolj igriv odnos, da zmanjšate pritisk in oživite razpoloženje. Mogoče je to videti kot pošiljanje spogledljivih sporočil, ki razkrijejo, navdušenje nad naslednjim zmenkom ali dajanje sugestivnih komentarjev. Ustvarjanje zabavnega vzdušja, vam lahko pomaga izvedeti več drug o drugem in to je znanje, ki ga lahko uporabite v spalnici. Poskusite ohraniti ta igriv odnos tudi med seksom, saj je to lahko temelj zanimive in prijetne izkušnje.

Preberite še: Kako moški med seksom pokaže, da vas ima resnično rad?