4 znaki, da v razmerju potrebujete preveč pozornosti

4 znaki, da v razmerju potrebujete preveč pozornosti (foto: Profimedia) Profimedia
6. 8. 2022

Povsem običajno je, da si od svojega partnerja želite pozornost, a včasih gre lahko potreba po pozornosti že v skrajnost. Preverite znake, na katere morate biti pozorni.

Nenehno si želite dopisovati

Za vsako sporočilo, ki ga partner pošlje, pošljete vi tri. Med čakanjem na odgovor ste vedno živčni in od partnerja pričakujete, da vam bo vedno odpisal hitro. V kolikor odgovora ne dobite, sledi takoj slaba volja ter očitki, da mu niste pomembni.

Pričakujete, da partner ves svoj prosti čas posveti vam

Služba, družina ter druge obveznosti so tiste, zaradi česar včasih zmanjka časa za partnerja. Ob tem je povsem običajno, če si s partnerjem želite preživeti nekaj časa na samem. Težava postane, ko od njega pričakujete, da se bo odpovedal vsemu in ves prosti čas namenil samo in izključno vam.

Partnerja zasuvate s pozornostjo

Lepo je, če partnerju pokažete naklonjenost. Ljubezenska sporočila, majhna presenečenja, romantična večerja - vse to so čudovite geste. Vendar ali s tem morda pretiravate? Če ste edini, ki take stvari počnete, partner pa nad tem ni navdušen, se vprašajte, če ste mogoče šli predaleč.

Partnerju ne dajete priložnosti, da bi vas pogrešal

Svojega partnerja nikoli ne pustite samega. Vedno ste dostopni; na vsak klic se javite, vsakič takoj odgovorite na sporočilo in vedno imate zanj čas. S tem partnerju ne dajete možnosti, da bi vas pogrešal ter da bi vas resnično začel ceniti. 

S takimi dejanji boste partnerju hitro postali samoumevni in posledično ne bo več cenil vašega odnosa. Obenem pa boste na ta način tudi zapostavili sebe. Ne pozabite, da zvezo sestavljata dve individualni osebi; vsak od vaju potrebuje tudi čas zase, za svoje interese ter svoje bližnje.