5 vaj, ki vaju popeljejo v orgazmični raj

5 vaj, ki vaju popeljejo v orgazmični raj (foto: Sharon Mccutheon, Unsplash) Sharon Mccutheon, Unsplash
26. 11. 2018

Ste prepričani, da s seksom naredite zase in za partnerja največ kar lahko in da ste nanj kar najbolje pripravljeni? Preberite, kako prebuditi ognjemet med rjuhami!

Po sledečih vajah bo žensko telo še bolj razgibano, še bolj odprto in godno za nove, dalj časa trajajoče izzive, pri moških pa za mnogo kasnejše izlive:

1. SEKS TREBUŠNJAKI

Za dober orgazem je potrebno ojačati stranske, spodnje in zgornje trebušne mišice.

Za občutek: naredite nekaj običajnih trebušnjakov.

Resno delo: desno nogo iztegnite proti stropu, nato pa jo iztegnjeno položite proti tlom. Peta naj se ne dotakne tal, naj lebdi nekaj centimetrov nad tlemi. Leva naj ostane pokrčena in s peto na tleh. Roke naj ostanejo za vratom. V tem položaju se dvigajte do polovice (ne do vrha, da je hrbtenica pravokotno s tlemi), desna noga naj ob tem ostane v zraku.

Cilj: večja vzdržljivost - daljši seks!

2. ASIMETRIČNE SKLECE

Za občutek: postavite se v položaj za 'moške sklece'.

Resno delo: levo roko prestavite bolj proti sebi, tako da bo pravokotna s tlemi in ponovno poiščite ravnotežje. Namesto, da se sklanjate k tlom, se v tem položaju dvigujte z zadnjico in trupom proti stropu. 

Cilj: Bolj napete mišice nog in zadnjice omogočajo izvajanje zahtevnejših seks položajev!

3. SEDEČI TREBUŠNI PLES - ZA ŽENSKE


Za čuten seks je potrebno prebuditi žensko v sebi. Poigrajte se z elementi iz kundalini joge in trebušnega plesa.

Za občutek: usedite se po turško in pomikajte medenico naprej in nazaj, roke pa naj počivajo na kolenih in pomagajo uravnavati gibanje.

Resno delo: položaj naj iz turškega preide v položaj lotosa, hrbtenica naj bo zravnava, glava naravnost. Nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite, nato začnite počasi vrteti trebušni del okrog svoje osi v smeri urinega kazalca. Sprva naj bodo krogi majhni, ko pa se telo navadi, začnite delati čim večje ovinke, pri čemer pazite, da bo glava pri miru. Tudi rame in noge naj se ne premikajo. Po nekaj minutah povečajte hitrost. Vajo izvajajte hitro, a natančno, vsaj nekaj minut. Na koncu nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite ter se povežite s svojim notranjim centrom.

Cilj: prebujanje čaker in okrepitev trebušnih mišic.

4. SVEČA

Za dober seks so potrebne tudi čvrste mišice vaginalne stene.

Za občutek: ulezite se na tla in mirno, globoko dihajte.

Resno delo: dvignite se v položaj za svečo. Ostanite v tem položaju vsaj eno minuto. Dihajte normalno.  Nato noge počasi spustite na tla in pri tem pazite na hrbtenico.

Cilj: okrepljene mišice vaginalne stene nudijo boljši oprijem, vam in partnerju pa večjo občutljivost med penetracijo.

5. PREPROSTA VAJA ZA DOBRO PREKRVAVITEV IN SPROSTITEV

Seksati pod stresom je kot bi malicali med tekom. Ta vaja vam bo pomagala sprostiti vse mišice, pomirila in razbremenila bo utrujene noge ter pognala kri po telesu! 

Za občutek: uležite se na tla ali na posteljo tako, da bodo vaše noge obrnjene proti steni.

Resno delo: iztegnjene noge naslonite na steno, naj bodo cca 70 ° od tal. Pripravite si pomirjajočo glasbo, utišajte telefon, zaprite oči in se posvetite dihanju. Tako počivajte vsak dan vsaj 10 minut.

Cilj: V tem položaju priteče več kisika iz spodnjih delov telesa, kar vam bo dalo občutek prebujenosti, vaši spolni organi pa bodo še bolj dovzetni za dražljaje.

Poglejte, kaj se zgodi, če dva tedna vsak dan polagate noge ob steno!

Poskusite izvajati te vaje vsak dan vsaj dva tedna in opazili boste razliko.

Seks bo še boljši, če boste ob njem odmislili neplačane položnice, študijske skripte, ki se grozeče smejijo iz pisalne mize, plan za jutrišnji dan …

Samo sprostite se in osredotočite zgolj na dihanje: poskusite dihati z zaprtimi usti skozi nos, sprva počasi, nato pa bolj hitro, sunkovito, s trebušno predpono, čemur v jogi rečemo ognjeno dihanje…

Vztrajajte, splača se: vaš orgazem bo nepopisen, nasmeh po njem pa orjaški!

Fotografije so simbolične. Vir: Profimedia.

Preberite še: