5 znakov zakaj dati bivšemu še eno priložnost

5 znakov zakaj dati bivšemu še eno priložnost (foto: Profimedia) Profimedia
18. 11. 2022

Obdobje takoj po razhodu s partnerjem je lahko zelo boleče. Takrat je navadno prisotnega največ razmišljanja o o razlogih za razhod, pa tudi o možnosti sprave.

Včasih ne vemo točno kako bi se odločili, zato vam predstavljamo vam pet znakov, ki kažejo, da svojemu bivšemu še vedno lahko date drugo priložnost.  

Razlog za razhod ni bil resen

Obstajajo razlogi za razhod, ki niso tako velikega pomena in jih je enostavno odpustiti. Morda se je takrat zdel pomemben razlog, v resnici pa je šlo za malenkost ali kaj nepomembnega. Obstajajo pa tudi resni razlogi, ki jih ni mogoče odpustiti, na primer prevara ali nezaupanje. Potem sprava sploh ni dobra ideja.

Način prekinitve razmerja je bil dostojen

Način prekinitve je zelo pomemben, saj bolj kot je dostojen, večja je možnost sprave. Če sta na zasebnem pogovoru prišla do skupne odločitve za prekinitev zveze, to pove veliko o vajinem odnosu in medsebojnem spoštovanju. Po drugi strani pa je razhod, ki se je zgodil prek SMS-sporočila na mobilnem telefonu ali je bil povezan z vpitjem, agresivnimi izbruhi in žalitvami, znak, da vam o spravi ni treba niti razmišljati.

Vedenje po razhodu ni žaljivo

Nekatere ljudi vedenje bivših partnerjev po razhodu močno prizadene. Njun vstop v novo zvezo, tudi če je kratkotrajna ali zgolj odkrito  spogledovanje z drugimi ljudmi lahko močno zmanjša možnosti za spravo. Zato ne pozabite, da je vedenje po razhodu lahko prav tako pomembno kot vedenje med samim odnosom. Še posebej, če razmišljate o spravi.

Še vedno obstaja močna čustvena povezanost

Globlja ko je bila vajina čustvena povezanost in bolje ko sta se v razmerju poznala, večje so možnosti za uspešno spravo. Še posebej, če tudi po razhodu pogrešate tisti občutek povezanosti in še vedno čutite močno željo po objemu bivšega partnerja. Hrepenenje po bližini, ki ste jo nekoč imeli, in čustvena povezanost, ki je še vedno močna, sta dobra pokazatelja, da je sprava lahko uspešna.

Možnost odpuščanja je ključnega pomena

Zelo pomemben in pozitiven korak k spravi je zagotovo možnost, da si lahko z bivšim partnerjem resnično odpustita in da se po razhodu lahko iskreno pogovorita. Medsebojno odpuščanje je resnično nujno za nov začetek, ki naj bo svež in brez starih zamer.   

Preberite še: 3 stvari, ki jih je dobro narediti, če je seks osupljivo slab   Ali pa: To so znaki, da vas tašča OBOŽUJE! (ja, tudi to se lahko zgodi!)