Ali lahko uničita zvezo, če se hitro preselita v skupen dom?

5. 7. 2022

Sta skupaj le nekaj mesecev in že razmišljata o selitvi? Je prezgodaj ali je to prava poteza?

Slika 1/2

Čim prej tem bolje, pravijo nekateri, ko gre za selitev v skupen dom. Šele ko z nekom živiš, naj bi ga dobro poznal. To drži, vendar, ali je kdaj prezgodaj za skupno življenje? Lahko s tem uničita zvezo, ko je ta še v rožnatem obdobju? 

ZA SELITEV JE PREZGODAJ, KO ...

Še nimata vzpostavljene močne osnove. Prvo leto je običajno "faza medenih tednov", kar pomeni, da drug pri drugem vidita le tiste najboljše lastnosti. Tu in tam si pogledata čez prste ali zatisneta oči, si veliko prizanašata in popuščata, ker želita narediti dober vtis. Ko se preselita, pa se vse, kar nista hotela videti, pokaže v pravi luči. Na plan pridejo vajine slabe navade (ja, prav vsak jih ima) in odprejo se nove dileme, pri katerih morata skleniti kompromis. 

Hitro bosta spoznala, kaj postavljata na prvo mesto in kako želita živeti. To bosta morala vključiti v svojo rutino. Če nimata trdne osnove, bosta težko rešila že začetne probleme, kaj šele vse, ki sledijo.

Profimedia

Preverite tudi Aktivna dilema: bi morali na počitnicah telovaditi ali ne? ali pa TE lastnosti boste prepoznali samo tisti, ki imate osebnosti tipa D