"Imam starejšega partnerja, ki se noče predati odnosu - dovolj so mu drage večerje in hotelske sobe. Kaj naj storim?"

"Imam starejšega partnerja, ki se noče predati odnosu - dovolj so mu drage večerje in hotelske sobe. Kaj naj storim?" (foto: profimedia) profimedia
28. 1. 2023

Kaj se zgodi, ko si eden v razmerju želi več, drugi pa ne? Ali razmerje še lahko obstane? 

Ženska v svojih dvajsetih se sprašuje, kaj storiti, saj si od razmerja želi več, njen ločen starejši partner pa na to ni pripravljen. Njemu je dovolj, da jo vozi na draga kosila in v hotelsko sobo, kjer se predata strastem. Kaj bi ji svetovali? 

TEŽAVA

"Vedno so mi bili všeč starejši moški - moški moje starosti večinoma ne razmišljajo kot jaz. Všeč mi je pozornost, ki mi jo dajejo starejši moški, ko me peljejo v drage restavracije ali me vozijo v dražjih avtomobilih.

Pred kratkim sem spoznala moškega v poznih 30. letih in ni me motilo, da je med nama 15 let starostne razlike. Spoznala sva se v baru in peljal me je v hotel. Tam sva se predala užitkom in on je na plan privlekel neko igračko, s katero je bil spolni odnos še boljši. Dobila sva se kar nekajkrat in se imela odlično. 

Sedaj pa k problemu. Nikoli me še ni peljal k sebi domov, niti ni prišel k meni, čeprav sem mu to predlagala. Ko sem mu predlagala, naj za božič spozna moje starše, mi je odvrnil, da bo na smučanju s prijatelji. 

Ločen je in nima otrok, kar mi je povsem vredu. Kar mi ni všeč pa je najino razmerje - drage večerje in hotelski seks. Bojim se, da, če bom pritiskala nanj, ga bom izgubila."

ODGOVOR

Odgovarja Laura Collins:

"Sprašujem se, kaj boš pravzaprav izgubila? Moškega, ki ti kupuje obroke in je odličen v postelji? Takšno povezavo lahko najdeš z veliko moškimi. 

Kar pri vaju manjka, je predanost v kakršnem koli pomenu, kot bi to moralo biti v pravem razmerju. Takšna, pri kateri spoznata prijatelje, družino, preživita čas drug pri drugem doma in počneta skupaj vsakdanje stvari. 

Zdi se mi, da oklevaš s tem, da bi ga zapustila, ker si bojiš priznati resnico: verjetno je poročen in ima celo otroke. Na večer, ko si ga spoznala, je očitno šel ven z namenom, da bi z nekom spal. Kateri moški drugače nosi s seboj seks igračke? Ti si bila popolna kandidatka, saj si mu nudila, kar je hotel: odnos brez obveze, v katerem lahko zadovolji svoje fantazije. 

Temu moraš narediti konec. Naslednjič, ko se vidita, ga vprašaj, kako vidi vajin odnos v prihodnosti. Naravnost ga vprašaj, ali je poročen. Če reče, da je samski in želi s tabo biti dolgoročno, vztrajaj, da igra večjo vlogo v odnosu. Če je jasno, da je seks vse, kar hoče, bodi močna in mu povej, da je med vama konec."

Vir: Metro