Kako uživati samsko življenje?

Kako uživati samsko življenje? (foto: unsplash) unsplash
18. 3. 2021

Vsi, ki ste trenutno samski zaradi kateregakoli razloga, izkoristite ta čas kar najbolje sebi v prid.

Sledite naslednjim korakom, ki vas bodo opomnili, kako lepo je lahko samsko življenje, ki se ga boste z veseljem spomnili tudi veliko kasneje. 

1.) Sprejmite dejstvo, da status samski ne pomeni biti osamljen

Lahko ste v tem obdobju tudi izjemno osamljeni, če boste vse moči usmerili v iskanje partnerja in zavidanje prijateljem, ki so že našli ljubezen. Tako boste dopustili, da priložnosti odplavajo mimo vas. 

Družbena interakcija je nadvse pomembna za mentalno, čustveno in fizično zdravje. Zato pripravite koledar in pričnite načrtovati izlete s prijatelji ter družino, vpišite se v različne skupine in poskrbite, da boste ustvarili nepozabne spomine. 

2.) Samski, a ne sebični

Ko imate toliko časa, je zagotovo osvežujoče, da si lahko vzamete trenutke zase skoraj kadarkoli in so redno na urniku. S tem spoznavate sebe in to, kar vas osrečuje. Vendar ne pozabite pozornosti nameniti tudi ostalim, ki potrebujejo vašo pomoč. Občutek po tem, ko boste naredili nekaj dobrega, bo neprecenljiv. Kaj lahko storite?

  • Bodite prostovoljec v svoji okolici. Počnete lahko marsikaj, morda celo najdete nov hobi. 

  • Bodite varuška prijateljevim otrokom, da si končno lahko vzame čas za svojo drugo polovico. Pa še vi boste pridobili nekaj izkušenj. 

  • Večkrat se zahvalite vsem bližnjim - v mislih in z besedami. Naj se zavedajo, koliko vam pomenijo. 

  • Prisluhnite prijatelju, ki potrebuje nekoga, ki ga ne bo kritiziral, ampak samo objel in poslušal. 

  • Organizirajte pohod za prijatelje. Skupaj uživajte v naravi in si delite še en nepozaben izlet. 
3.) Če ste samski, ni nujno, da hodite na zmenke

Nepisano pravilo pravi, da že imaš ljubezen ali pa jo iščeš. Torej bi morali načrtovano hoditi na zmenke in redno pregledovati aplikacije za iskanje sorodne duše, kajne?

Pravzaprav ne. Izbrišite aplikacije in številko bivšega. Pustite, da se vse rane zacelijo in da zacvetite v vsej svoji lepoti. Pridobite nove izkušnje in znanja. Zdaj je čas, da počnete, kar ste si vedno želeli. Bodite prijazni do sebe in si podarite kompliment. In za nov dosežek se nagradite. Morda si omislite malce dražjo zapestnico ali uhane, ki vas bodo vedno opominjali, kako edinstveni ste in da si zaslužite dobre stvari.