Majhne spremembe, ki vam bodo polepšale vsakdan

Majhne spremembe, ki vam bodo polepšale vsakdan (foto: Shutterstock) Shutterstock
23. 5. 2017 Vir: liza.aktivni.si

S pomočjo majhnih sprememb lahko dosežemo velik učinek.

Vsak dan malce humorja

Smeh je pol zdravja, pravijo. In mi se strinjamo. Če na televiziji ni nobene humoristične nanizanke, potem na www.youtube.com poiščite smešne posnetke in si jih nekaj oglejte. Dovolj so že trije ali štirje.

Sprejmite kompliment

Kolikokrat odgovorite na kompliment s hvala, ampak ... Pravilno sprejemanje pohval vam bo pomagalo do večje samozavesti. Če sprejmete pohvalo, ne pomeni, da ste narcisoidni, ampak da imate pozitivno vedenje, s katerim lahko pomagate tudi drugim. Pohvalo sprejmite z nasmeškom in besedo hvala.

Preberite: 8 priložnosti, ko ste lahko čisto upravičeno malce samovšečni

Ocenite svoje prijatelje

Raziskave so pokazale, da preveč prijateljev povzroča občutek tesnobe, kar vodi do stresa. Ko sprejmete prošnjo na Facebooku, dobro premislite, ali je to prava oseba.

Če jih imate preveč, lahko hitro napišete kakšen komentar, ki koga drugega užali. Priporočamo, da preletite svoj seznam in izbrišete tiste, s katerimi niste imeli stika več kot leto dni.

Še boljša organizacija

Če se vam zdi, da je vaša vadba postala rutina in ni več zaželenih rezultatov, potem si naredite nov načrt. Tedensko načrtovanje bo zagotovo prineslo želene rezultate.

Počistite

Vemo, da ste zaposleni, a nekaj minut na dan bi si morali vsi vzeti za čiščenje in pospravljanje. Študije so pokazale, da kar 55 minut na dan izgubimo, ko nekaj iščemo.

Začnite pri majhnih stvareh in postopoma dodajajte vsakodnevna opravila. Verjemite, da če boste vsak dan namenili vsaj 45 minut pospravljanju in čiščenju, se vam delo po hiši nikoli ne bo nakopičilo in vaše slabe volje ne bo več.

Pomagajte!

Pomoč starejšemu čez prehod, pridržanje vrat popolnemu neznancu ali pa samo nasmešek prodajalki v trgovini – vse to lahko izboljša vaše zdravje. Prostovoljstvo daje smisel vašemu življenju in ljudje, ki so prostovoljci, živijo dlje.

Zavestno se odločite, da boste vsak dan pomagali vsaj enemu človeku, in videli boste, kako se bo kakovost vašega življenja spremenila.

Seveda ne smete pozabiti še na rekreacijo in sproščanje. Včasi pa se preprosto pustite razvajati ali pa si privoščite kej pregrešnega.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri