Menstruacija na dopustu? TAKO si lahko pomagate!

24. 6. 2022
Deli
Menstruacija na dopustu? TAKO si lahko pomagate! (foto: Profimedia)
Profimedia

Se veselite dopusta, nato pa ugotovite, da ravno v tem času pričakujete menstruacijo? Morda vas slednja nepričakovano preseneti? Preverite, kako si lahko pomagate!

S seboj vzemite higienske pripomočke

Nič ni bolj nadležno, kakor je na dopustu iskati vložke, tampone in druge higienske pripomočke. Poleg tega pa ni nujno, da na dopustu dobite enake pripomočke, kakor jih imate doma; nepoznani pripomočki pa lahko privedejo do vnetij, srbečice in drugih neprijetnosti. Pripravite se vnaprej in s seboj vzemite vse, kar potrebujete.

Poskrbite za ustrezno prehrano

Menstrualne težave lahko omilite z ustrezno prehrano. Poskrbite, da svojemu telesu zagotovite vsa potrebna hranila in se tako izgonete hudim bolečinam, napihnjenosti ter drugim težavam. 

Preverite, katera živila vam lahko pomagajo ublažiti menstrualne težave >

Privoščite si blago vadbo

Bistvo počitnic je počitek. Vseeno pa vam lahko blaga vadba izjemno koristi pri menstrualnih težavah. Poskrbite, da si vzamete nekaj minut in razgibate svoje telo, obenem pa ublažite svoje težave.

Ne pozabite na hidracijo

Med menstruacijo je še toliko pomembneje, da dnevno popijete dovolj tekočine. Ko več časa preživite zunaj, na soncu in višjih temperaturah, je tudi potreba po vodi večja. Pri sebi imejte vedno zadostno količino tekočine.

Sprostite se

Menstruacija je verjetno zadnja stvar, ki ste si jo na dopustu želeli. A če se boste s tem obremenjevali, bodo vaši simptomi samo še bolj izraziti. Potrudite se sprostiti in svoj čas na dopustu preživeti čim bolj umirjeno.