"Ne iščem druge polovice, ker sem sama 100 %" (Se strinjate?)

"Ne iščem druge polovice, ker sem sama 100 %" (Se strinjate?) (foto: Profimedia) Profimedia
2. 9. 2021

Kot je zapisalo dekle, naj bo razmerje dodatek k vašemu že tako izpopolnjujočemu življenju in ne nekaj, kar bo zapolnilo veliko vrzel.  

"Moram priznati: blazno mi gre na živce, ko ljudje svoje partnerje imenujejo druga polovica in še bolj, ko izpostavijo, da sem samska - torej iščem svojo drugo polovico

Kdo pravi, da sem samo polovica osebe? Nazadnje, ko sem preverila, sem bila še vedno celota. Že drži, da sem samska in morda iščem ljubezen, vendar ne druge polovice, ker sem že sama 100 %. In povem vam, zakaj.

1. V življenju se dobro znajdem sama

Kot odrasla oseba in s svojima dvema rokama lahko naredim vse, kar moram storiti. Ne potrebujem pomoči nekoga drugega pri plačevanju računov - plačam jih sama. Ne potrebujem nujno nekoga, ki mi bo ob večerih delal družbo - uživam v svoji družbi. Če bi ljudje nehali predvidevati, da zato, ker sem samska, pogrešam ključen element v svojem življenju, bi bila izjemno srečna. 

2. Zgradila sem si čudovito življenje

Medtem ko nisem bila v resni zvezi, sem si zadala nekaj resnih ciljev. Trdo sem delala v službi in si zgradila odlično kariero, na kar sem zelo ponosna. Nenehno sem obdana z ljudmi in stvarmi, ki jih imam rada. Polovično življenje me ni nikoli zanimalo, zato ga zajemam s polno žlico. 

3. Ljubezen bo le bonus v mojem življenju, ne nujno potreben element

Čudovito bi bilo, da bi kmalu našla ljubezen, vendar je ne potrebujem, da uživam v tem, kar imam. Ker sem sama zgradila vse, na kar sem ponosna, bi bila ljubezen le zares lep dodatek ali nadgradnja tega, kar imam že tako ali tako imam. 

4. Razmerje ne definira tega, kdo sem

Seveda bi bilo dobro imeti nekoga, s komer bi si zgradila še boljše življenje, kot ga imam trenutno. Vendar tudi razmerje ne bo preprečilo moje rasti in zaradi le-tega se ne bom spreminjala. Zame ljubezen ni izpopolnitev življenja, ampak skupna rast. 

5. Srečna sem tudi brez ljubezni

Tudi partner ne bo rešil magične enačbe o sreči. Vedno je moja odločitev, ali bom srečna ali ne. Še posebej v teh letih, ko sem samska in sem se naučila zalivati svojo srečo ter življenje, ki je trenutno popolnejše kot kadarkoli prej."

Andrea Wesley
Povzeto po yourtango