Nepravi razlogi, zaradi katerih se ženske želijo poročiti

Nepravi razlogi, zaradi katerih se ženske želijo poročiti (foto: Profimedia) Profimedia
14. 9. 2017

Časi so se spremenili in porok je manj, kot jih je bilo včasih, vendar so še zmeraj na spisku mnogih žensk. Zakaj si nekatere ženske želijo poroke?

Hrepenijo po stabilnosti

»Čas je, da se ustalim in poročim.« To pravijo mnoge, ki po letih zabav na življenje pričnejo gledati drugače. Vendar korak k resnosti in odgovornosti ni poroka. To lahko storite sami, brez bele obleke in svatov. Poročna zaobljuba pomeni predanost drugi osebi za celo življenje, zato je pomembno, da ugotovite, kdo ste in česa si želite, ko ste še samski. Poskrbite, da boste oseba, kakršna si želite biti, preden dahnete usodni da.

»On/a je dobra oseba«

Dobrih ljudi je veliko, pa vendar ne mislite poročiti vseh, kajne? Obiščite zavetišča, šole in brezplačne tečaje – povsod boste našli veliko dobrih ljudi, ki počnejo prave stvari za dober namen. To ni dovolj velik razlog, da nekomu obljubite zvestobo. Seveda naj bo bodoč ženin ali nevesta prijazna in spoštljiva oseba, a stremite tudi k drugim lastnostim, ki v vas vžgejo iskrice in prebudijo metuljčke v trebuhu.

Rade imajo njegovo/njeno družino, bodoč mož/žena pa je del paketa

Ženske se pogosto prikupijo izbrančevi družini in začutijo, da so tudi same del nje. Če so njegovi sorodniki zabavni, ljubeči in navdušeni nad njo, kot ona nad njimi, se hitro »zaljubi« v njegovo družino, on pa je pač slučajno zraven. Če to pomeni, da se bosta morala vzeti, bo to storila. Pri vsem tem ne pozabite, da se poročate z osebo, ki ji izpoveste ljubezen in ne z njegovo družino. Takšne odločitve marsikdaj obžalujemo in zakon kaj hitro razpade, ko ugotovite, da ni vse tako rožnato.

»Čas je«

Čas je rečemo, ko načrtujemo sestanke, pošiljamo božične voščilnice in rezerviramo počitniško hiško, ne pa, kadar se »moramo poročiti«. Vprašajte se, zakaj ravno sedaj? Če je odgovor, ker vas mati nagovarja že dolge mesece, so prijatelji tudi poročeni, ali ker se starate, vam manjka tisti del o ljubezni. Čas bo takrat, ko boste nekoga tako zelo ljubili, da ne boste znali živeti brez njega in vam bo izbrana oseba izkazovala enako mero spoštovanja in ljubezni. Takrat boste vedeli, kakšen bo vajin naslednji korak.

Prijatelji se poročajo

Se spomnite, ko vas je v otroštvu mati vprašala, če bi skočili z mostu, če bi to storili drugi? Odgovor je bil verjetno ne in do danes ostaja tako. Ko je to vaš edini razlog za poroko, ne bodite presenečeni, če boste kmalu razočarani, ker še niste bili pripravljeni na ta korak. Namesto tega bodite srečni za prijatelje, in ko boste začutili, da ste pripravljeni, boste tudi sami oblekli belo obleko.

Noče ostati sama

Biti sam in biti osamljen imata čisto drugačen pomen in se ne moreta primerjati. Ko se ljubite in sprejmete, ste srečni in vam je udobno tudi, ko čas preživljate sami. Bolj osamljeno se boste počutili s partnerjem, s katerim ne najdete prave povezave, kot samski in obdani s pravimi prijatelji. Če se poročite le zato, ker na stara leta ne želite biti sami, si boste po mnogih prepirih želeli ravno nasprotnega – samoto. Sorodna duša je pika na i vašemu polnemu in srečnemu življenju.

Preberite tudi: