Ob TEJ uri so ženske najbolj razpoložene za spolne odnose

Ob TEJ uri so ženske najbolj razpoložene za spolne odnose (foto: Profimedia) Profimedia
9. 3. 2023

Ste vedeli, da si ženske in moški želimo spolnosti ob različnih urah?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste si želeli spolnih odnosov, vaš/-a partner/-ica pa ni bil/-a razpoložen/-a?

Moški in ženske smo v marsičem zelo različni, strokovnjaki pa so ugotovili tudi, da si glede na spol želimo seksa ob povsem drugačnih urah.

Pri podjetju, ki prodaja seks igračke, Lovehoney, so opravili raziskavo, s katero so želeli ugotoviti, ob kateri uri si ženske in moški najbolj želijo spolnih odnosov.

Skoraj 70 % žensk je potožilo, da se njihovo razpoloženje za seks ne ujema z razpoloženjem partnerja.

Ob kateri uri so ženske in moški najbolj razpoloženi za seks?

Moški so v raziskavi razkrili, da najraje pričnejo dan s spolnimi odnosi; njihovo razpoloženje je najbolj izrazito med 6. in 9. uro. Natančneje so moški za seks v povprečju najbolj razpoloženi ob 7:54.

Ženske pa so po drugi strani pravo nasprotje; na podlagi raziskave imajo seks najraje zvečer, med 23. in 2. uro. V povprečju so najbolj razpoložene ob 23:21.

Kaj to pomeni za spolno življenje?

Vse kaže, da moški in ženski libido torej nista časovno usklajena, a to še ne pomeni, da z boljšo polovico nikoli ne bosta našla časa, ko si bosta oba želela spolnosti.

Sploh pri ženskah je razpoloženje odvisno od številnih dejavnikov; predvsem od tega, v kakšnem odnosu je s partnerjem in kako se sama počuti v lastnem telesu. Libido je odvisen tudi od zdravja hormonov ter življenjskega sloga.

Partnerja lahko v seksu uživata ne glede na uro, če sta oba fizično in duševno zdrava, se dobro počutita ter imata vzpostavljen dober odnos.

Vir: yahoo.com