Pivski načrt za zmenek

Pivski načrt za zmenek (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
25. 7. 2009

Moški in ženske, tudi če so enako težki, različno presnavljajo alkohol. Ženske imajo namreč v telesu manjšo količino encima za razgradnjo alkohola, zato ta v večjih količinah prehaja v krvni obtok. Če dvomite o njenih pivskih sposobnostih, ji diskretno poma­­­­gajte nadzorovati količino popite pija­­­­če, da ne bo nazadnje pobruhana obležala na vašem kavču.

00:22 Prva pijača

Po prvem kozarcu se ji bo vsebnost alkohola v krvi zvišala na približno 0, 3 promila. Naj­­prej tega sploh ne bo opazila, po približno 20 minutah pa bo že nekoliko v rožicah. Razen če ste na zmenku s takšno, ki ima prakso in ga dobro nese.

Recite ji: “Pojdiva nekaj pojest. ” Bolj ko bo imela poln želodec, počasneje se bo alkohol absorbiral v njeno telo. Upoštevajte tudi, da vse več žensk pazi na vnos kalorij, zato čez dan skoraj ne jedo, da bi lahko zvečer nekaj spile.

Kaj storiti? Naročite nekaj lahkih predjedi in vrček vode, da bo počasneje pila alkohol.

00:45 Druga pijača

Učinek drugega kozarca pijače bo močnejši, kot je morda pričakovala. Prvi kozarec bo namreč šele zdaj ‘prišel za njo’, tako da bo nenavadno sproščena in evforična. Neka­­­te­­­rih žensk se alkohol tako hitro prime, da po prvi pijači že nekoliko izgubijo razsodnost in takoj zvrnejo še eno.

Recite ji: “Ti lahko naročim pivo? ” Ženske imajo namreč po navadi raje sladke pijače z večjo vsebnostjo alkohola. Veliko pivo pač pi­­­­ješ mnogo počasneje kot soku podoben koktajl z ananasom, kokosovim likerjem, rumom in papirnatim dežničkom.

Kaj storiti? Plešita, mečita pikado, igrajta biljard. Karkoli, samo da bo počasneje pila.

01:22 Tretja pijača

Če se še vedno naceja s sladkimi koktajli, bo po treh pijačah dosegla okrog 0, 85 promila, zaradi česar se bo poslabšala njena sposobnost kognitivnega mišljenja. Evforija in dobra volja bosta začeli ugašati in najverjetneje bo postala tečna in razdražljiva.

Recite ji: “Zakaj blondinka liže uro? ” Kadar so ženske živčne in pod stresom, so še bolj nagnjene k popivanju kot moški. Pomagajte ji, da se bo sprostila s smehom ali pa jo sočutno povprašajte, kakšen dan je za njo.

Kaj storiti? Naročite ji kavo. Morda jo bo kava zamotila, da bo spila manj alkohola. Za­­­­radi kofeina sicer ne bo prišla k sebi – strez­­­­­ni­­la se bo šele čez dolgih pet ur. V krvi ima namreč 0, 8 promila alkohola in raven alkohola v krvi se na uro zniža le za pičlih 0, 15 promila. Če ste ji pri rundah ‘držali štih’, ji tudi naročite taksi.

foto: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri