Prijateljstvo sva dali “na pavzo” in zdaj je močnejše kot kadarkoli prej

Prijateljstvo sva dali “na pavzo” in zdaj je močnejše kot kadarkoli prej (foto: unsplash) unsplash
12. 9. 2021

Ni tako slabo, če si vzamete premor od prijateljstva in ga s tem utrdite. 

“Že od sedmega leta sva neločljivi prijateljici. Skupaj sva se igrali in tekali po igrišču že v prvem razredu, delili sva obsedenost z različnimi bendi in si povedali čisto vse, kar se nama je zgodilo. Ustvarili sva na tone lepih spominov. Potem pa je prišel čas, da se vpiševa v srednjo šolo.”

Nihče ne gre v srednjo šolo z miselnostjo, da bo za seboj pustil vsa trdna prijateljstva, ki morda segajo že v predšolsko obdobje. A njuno prijateljstvo je, kot mnoga pred tem, razpadlo. 

“Nisva imeli velikega prepira, pravzaprav se nisva niti pogovarjali o tem, da se je najin odnos skrhal. Pri 14 letih sva bili namenjeni v različne smeri, zaradi česar se je končalo tudi druženje po šoli in med počitnicami, nisva več obiskovali istih zabav … Še vedno pa sva ohranili spoštovanje in si izmenjali sporočila za rojstne dneve. Če prevrtim čas naprej do prvih mesecev na fakulteti, se je stanje med nama začelo spet izboljševati. 

Drug drugo sva začeli vključevati v svoja življenja, se seznanjali s pomembnimi dogodki in se že do zimskih počitnic ponovno zbližali. 

Odmor v najinem prijateljstvu nama je dal priložnost, da okusiva najstniško in srednješolsko življenje brez omejitev, bolje spoznava sami sebe in zrasteva. Zdaj sva si bližje kot kdajkoli prej in presrečna sem, da imam ponovno najboljšo prijateljico!”

Ponovno skupaj potujeta, hodita na koncerte, se obiskujeta v času šolanja in ustvarjata nepozabne trenutke. Pravita, da njuno prijateljstvo verjetno ne bi bilo tako trdno, kot je sedaj, če se v preteklosti ne bi za nekaj časa razšli. Vse, ki se trenutno spopadate s čim podobnim, želita opomniti, da ni nič hudega, če se s prijateljem začasno ločite. Vendar namenite čas osebni rasti in potem ponovno negujte odnos. Včasih potrebujemo nekaj časa zase, in če je prijateljstvo pravo, nas bo kasneje spet našlo.

Povzeto po Popsugar