Se preveč trudite?

26. 5. 2005

Ali pa premalo? Najdite ravnovesje in ne bo se vam mogla upreti.

Ženske oboŽujemo moške.

Vaše pozornosti si želimo bolj kot česarkoli na tem planetu. To je dobra novica. Malo manj privlačna je, da je količina pozornosti in ljubezni, ki jo zahtevamo, zelo specifična. Če je ne prejmemo dovolj, bomo v jezi iskale drobtinice drugje. Kjerkoli. Kadar nas prisiljeno zasipate z diamanti, pa za- nimanje za vas tudi izpuhti. V zelo kratkem času.

Kje je torej rešitev? Prava mera vsega je tisto, kar neti notranji ogenj. Da se počutimo samostojne, neodvisne in hkrati neizmerno ljubljene. Takrat se vam ne moremo upreti. Postali ste naš sanjski moški. In kako to doseči? Sledite 10 preprostim navodilom.

1. Če v prvih stavkih izrečete kaj več od “živijo, jaz sem Jaka”, se trudite preveč. Če stojite ob njej kot lipov bog, so vaši napori občutno premajhni.

Prvi korak je (kot vedno) toliko očarati žensko, da si priborite zmenek z njo. Ne glede na to, ali se pogovarjate s prijateljico, žensko, ki ste jo spoznali v lokalu, ali neskončno fotogenično zapeljivko v internetu, vaš prvi namen mora biti narediti vtis prijaznega in zanesljivega moškega. Samozavesten pristop ne prinese negativnih točk. Zapomnite si, ženske želimo biti opažene; prav zato nosimo (pre)kratke majice in izrazita ličila. Ko ste si priborili pozornost izbranke, je najtežji del za vami. Najboljša stvar, ki jo v tem trenutku lahko naredite, je, da jo preprosto pustite, da govori. V tej vlogi vas zagotovo ne bo razočarala.

Ko po nekajminutnem monologu pridete na vrsto vi, ji poskušajte vsaj na nekaj vprašanj odgovoriti dokaj natančno. Ne zavijajte svojega življenja v popolno meglo. Bodite (vsaj deloma) odkriti. Povejte ji nekaj o svojem poklicu, zakaj obožujete/sovražite svojo službo ali pa ji omenite svojega domačega ljubljenčka. Če seveda sovražite službo in povrhu še nimate domačega (živalskega) prijatelja, morate biti zelo nesrečni, zato vam svetujem kakšno terapijo. Poanta je v tem, da boste prav z zgovornostjo in odprtostjo za različne teme pogovora vžgali prvo iskrico. Pazite tudi, da vsake toliko v njen govor vrinete kakšno kul pripombo: “Ko si že ravno omenila, da nameravaš odpotovati v Provanso, naj ti povem, da sem se pravkar vrnil od tam in ti lahko pomagam s koristnim nasvetom. ” Saj veste, prvi pogovor z žensko ni razgovor za delovno mesto, ima pa kar nekaj skupnih elementov.

2. Če ste za organizacijo skupnega večera potrebovali več kot dve rezervaciji, se trudite preveč. Premalo pa, če celoten večer prepustite njej.

Nekateri moški naredijo napako in iz prvega zmenka poskušajo pričarati romantično pravljico: opera, večerja v dragi restavraciji, poskušanje koktejlov. Če takšno razkošje v resnici ni vaš način življenja, boste pogoreli, preden boste prišli do druge lokacije. Finančno in . . držite se stvari, ki jih poznate. Peljite jo na večerjo v restavracijo, ki jo poznate, kjer se dobro razumete z lastniki ali vsaj z natakarji. Družinsko ozračje nas privlači.

Ne pozabite: operite in očistite svoj avtomobil. Če jo na koncu večera povabite v svoje stanovanje, to pa že nekaj dni ni videlo sesalca, ne bo takšne panike. (Mogoče si boste pridobili še kakšno bonus točko, ker bo vse skupaj delovalo kot nenačrtovano. ) Umazan avtomobil pa nekako sporoča: “Hočem ostati sam, za vedno”.

3. Romantika se hitro sprevrže v patetiko.

Norost je na začetku razmerja popolnoma naravna. Želite si jo ugrabiti in jo popeljati na romantičen konec tedna, ji kupiti drage ogrlice, jo stlačiti v vsak prost okvir za slike. No, če ste prepričani, da je 100-odstotno zagreta, kar. Kadar imate občutek, da ste ji všeč, a v sebi še ni popolnoma prepričana, kaj bi, razredčite svoje ideje in jih udejanjite le nekaj. Ne bojte se njene neodločnosti. Ne bodite nevrotični vsakič, ko ste v njeni družbi. Večina žensk obsedenosti ne spregleda.

Nasvet: Nikoli je ne vprašajte: “V katero smer se giblje najino razmerje? ” Morda ne boste zadovoljni z odgovorom. Kakorkoli, ženske imamo ekskluzivno pravico za to vprašanje, če tega še ne veste.

4. Ko je govor o seksu in zasope “uf”, ste zmagali. “Uf, ali se pripravljaš na avdicijo v cirkusu? ” pomeni, da boste najverjetneje morali malo umiriti svoje konje.

Ženske rade doživljamo orgazme. Ampak ne potrebujemo jih deset v eni noči.

Skrivne, vznemirljive tehnike so čudovite; če so še učinkovite, boste kmalu ugotovili in ne bo dvoma o ponovitvi vaje. Dobra stran seksa je njegova intimnost. Strašljivo pa je, da intimnost s seboj na plan povleče vse negotovosti in komplekse. Izognite se vprašanju, ali je bilo dobro, kako dobro in ali je bilo najboljše. Kaj ima rada, bi morali ugotoviti že po njenih odzivih. Če niste prepričani, se mučnemu pogovoru poskušajte izogniti z besedami: “Samo povej in tvoja želja bo uslišana. ”

Ne sprašujte: “Si uživala v tem? ” Zveneli boste kot izredno nadležen natakar.

5. Komunikacija: dobro; poezija: slabo.

Prijateljica je pred kratkim od svojega novega fanta prejela naslednje elektronsko sporočilo: “Prebudil sem se z nasmehom na obrazu, zunaj je že sijalo toplo sonce, nebeška modrina neba pa mi je zaslepila oči. Takoj sem vedel, da si ta božji dan želim preživeti s teboj. ” Bljak! To je tipičen način, s katerim se moški poskuša prikupiti svoji izbranki, a doseže prav nasprotno. Ne vem, ali ga je že pustila, a sem prepričana, da razmišlja o tem. Najbolj žalostno pa je, da je nesrečnežu skoraj gotovo kako bivše dekle izjavilo, da premalo kaže svoja čustv. Ženske si želimo izvedeti vse, tako da nas kličite, pišite, pošiljajte fakse, karkoli. Ampak besede naj bodo normalne

Ne pozabite: Ko začnete iskati besedo, pomeni, da boste zašli iz pogovornega besednjaka

6. Na prvem skupnem potovanju igrajte na karto zabave (in ne romantike z velikim R).

Vikend v Parizu je zelo romantična poteza. Ko potovanje omenite na tretjem zmenku, vse skupaj zveni zelo psihopatsko – pa še verjele vam ne bomo. Ko prvič pakirate kovčke skupaj z novo ljubimko, naj bodo oblačila v njih precej popotniška. Preživita precej preprost konec tedna. Če sta oba zagreta za adrenalinske športe, pojdita na rafting ali na plezanje. Če šport ni vaša največja ljubezen in odlika, je drago brez pomena odpeljati na smučanje, saj nikakor ne boste seksi, ko se boste počasi, centimeter za centimetrom spuščali po snežni strmini. Ona pa vas bo lahko tudi do pol ure čakala na cilju. Zanimanje bo zbledelo in razočaranje bo tu.

7. Očitno se preveč trudite, če jo prekmalu odpeljete domov k svoji mami. Vaš trud ni zadosten, če sumi, da ste sirota.

Dobro je, celo odlično, da čim več govorite o svoji družini. S tem nam pomagate oblikovati vaš emocionalni profil, na katerem gradite svoje misli. Po drugi strani pa je zelo zastrašujoče, če ženski prekmalu ponesreči omenite, da ste svoji mami povedali vse o njej. Ali pa jo povabite na srečanje s svojo družino, še preden je popolnoma jasno, da sta ekskluzivna.

Nasvet: Družinske slike na vašem hladilniku lahko sprožijo intimne pogovore. Kakorkoli že, nenehno blebetanje o svojih nečakih in nečakinjah pove, da se preveč trudite, da bi jo prepričali, kako radi imate otroke. S tem boste v njej le sprožili strahove.

8. Nepričakovana prijaznost navdušuje. Če naredite popolnoma vse za njo, ste pokroviteljski.

Opazili ste, da ji je pregorela luč v kuhinji, zato zamenjate žarnico, saj veste, da je premajhna, da bi jo dosegla, in da se boji višine. Zelo lepo. Če pa ji zamenjate vse žarnice v njenem stanovanju in jih nadomestite z varčnimi in so povrhu vsega še fluorescentne barve, se trudite preveč. Da, ženske imamo rade moške, ki uporabijo svojo moč in svoje moško znanje, ko to potrebujemo, včasih celo, tudi če nas ne vprašate. Dejstvo, da si želite poskrbeti za nas, je seksi.

9. Bodite fant, ne služabnik.

Olikani moški so prisrčni, včasih celo zelo erotični. Moški s pretirano lepim vedenjem so nadležni in pogosto odvračajo. Vse je skrito v ljubezenskem protokolu. Če dežuje ali močno piha veter, tecite do avta in ji odprite vrata. V nasprotnem primeru svetujem, da ji na prvih nekaj zmenkih preprosto odklenete od znotraj. Lahko ji naročite pijačo v lokalu, a ne naročite njene večerje namesto nje. Odpiranje vrat je prijetna gesta, toda nikakor ne, če morate skoraj skočiti prek nje, da vam to uspe. Če jo pustite samo v kavarni zato, da tečete po sojino mleko, ki ga ima rada, ali ji kupite nov gel za prhanje, ki ji ga zmanjkuje . . prosim lepo, vzemite se v roke.

Sprostite se. Od vas ne pričakujemo čude-žev. Pokažite nam le malo več, kot bi svojemu prijatelju, pa bomo srečne.

10. Zapomnite si: vaš bratranec Viktor, ki se vede kot bedak, ampak ima devet ljubimk, ni popolni vzor. Ima le srečo.

Da, obstajajo moški, ki slabo delajo z ženskami, a vseeno seksajo več kot vi. Zagotovo se sprašujete Bi tudi jaz imel več sreče, če bi ravnal tako? Nikakor! In tukaj je odgovor. Ti moški so ali pravi manekeni ali pa oddajajo neko misteriozno erotično energijo, ki se ji ženske ne morejo upreti. Žal mi je. Ampak nekoč bodo ti moški stari, in nikakor ne bodo imeli teh čudovitih lastnosti, s katerimi vi ustrežete ženskam. Njihove čudovite mlade žene pa jih bodo varale z naslednjo generacijo postavnih in zapeljivih mladcev. Vmes pa: Obtoženi ste na romantično doživetje, veliko simpatičnih in prijaznih dejanj ter na občasne upore. Začnite zdaj!

Romana Pavšek

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri