Se vam je že zgodilo – da so se vam po seksu tresle noge? TO je razlog! (Ki ga morajo poznati predvsem ženske)

Se vam je že zgodilo – da so se vam po seksu tresle noge? TO je razlog! (Ki ga morajo poznati predvsem ženske) (foto: Jan Zhukov | Unsplash) Jan Zhukov | Unsplash
27. 10. 2022

Se vam je že zgodilo, da vas po strastnem seksu noge preprosto niso več ubogale in da so vam klecala kolena? Morda ste občutili trzanje v celem telesu?

Situacija je lahko nekoliko strašljiva, a vresnici …
Profimedia

Gre za povsem normalno reakcijo, ki jo izkusi večina žensk. 

Seks ima veliko pozitivnih koristi za zdravje, še posebej za nežnejši spol. Lahko pomaga izboljšati kondicijo, zaradi rednega seksa imate lepšo kožo, odličnega razpoloženja pa verjetno ni treba posebej omenjati. 

PREVERITE: Tako seks vpliva na zdravje

Toda, če je seks tako dober za naše psihofizično zdravje, zakaj se ženskam nenadzorovano tresejo noge?

Odgovor je pravzaprav precej logičen. 

Med orgazmom doživimo tako imenovano miotonijo, povečani tonus mišic, ki se po skrčenju prepočasi relaksirajo. Ko se mišice končno sprostijo, pa se začnete tresti. Nekatere ženske doživljajo tudi medenične krče, ki se pojavijo zaradi krčenja maternice.

V tem trenutku pa še možgani sprostijo val dopamina, ki je odgovoren za občutek zadovoljstva, in oksitocina, hormona sreče.

Med seksom pride torej do intenzivnega sproščanja in seveda užitka, toda po telesu se hkrati kopičijo tudi velike količine napetosti – krvni tlak se dvigne, srce pospešeno bije in hormoni podivjajo.  

10 razlogov, zakaj so orgazmi dobri za vas

Če vam ta občutek ni všeč in se mu želite izogniti, bodite pozorni na ...

Profimedia

Položaj nog med seksom, svetujejo strokovnjaki. Če boste imeli noge dlje časa v zraku, je večja verjetnost, da boste izkusili tresenje. Svetuje se pogostejše menjanje spolnih položajev – tako ne boste le preprečili neprijetnega tresenja, temveč boste v vajin odnos vnesli tudi več strasti. 

Sicer pa vsako telo na seks reagira drugače. Tako nekateri jokajo, drugi občutijo naval evforije, tretji celo nenadzorovano kihajo, pravi stroka. 

PREVERITE TUDI: PCD - Težava, s katero se mnogi srečajo po spolnem odnosu, a se o njej premalo govori