Ste pred kratkim iz samskega življenja stopili v zvezo? Potem morate opustiti teh 5 stvari

Ste pred kratkim iz samskega življenja stopili v zvezo? Potem morate opustiti teh 5 stvari (foto: Profimedia) Profimedia
30. 5. 2022

Samsko življenje vam je nudilo kar nekaj prednosti, a tudi razmerje vam bo prineslo veliko lepih trenutkov, za katere bo vredno kaj žrtvovati. 

Prestopiti iz samskega življenja v razmerje je običajno sanjsko: metuljčki v trebuhu, zasanjan pogled tudi čez dan in vznemirjenost ob misli, da boste kmalu spet videli svojo drugo polovico ... Česar nam nihče ne pove, pa je to, da se bomo morali v zameno tudi čemu odpovedati. 

Če ste pred kratkim svoj status iz samski spremenili v v razmerju, boste morali spremeniti nekaj navad:

Niste več tako zelo neodvisni

V razmerju še vedno ohranite določeno mero neodvisnosti in obdržite hobije, ki jih imate radi, družite se s prijatelji in ne zanemarite sebe. Vendar imejte v mislih, da boste morali načrte včasih uskladiti s svojo sorodno dušo, povprašajte po njenem/njegovem dnevu in pokažite zanimanje za življenje druge polovice. In ne bodite presenečeni, ko tudi partner to stori za vas. 

Ni potrebe, da je vsaka sobota dan za zabavo

Če ste se kot samski udeležili vsake zabave in sprejeli vsa povabila, boste sedaj morali kakšno odkloniti. Ne pravimo, da nehajte hoditi na zabave, ampak da lahko kakšen sobotni večer preživite s partnerjem na zmenku ali doma. Saj veste, vsako razmerje zahteva od vas, da vložite nekaj časa. Tudi tokrat ga boste morali. 

Ne, druge polovice ne morete vreči iz postelje

Prej ste imeli celo posteljo samo zase, kar je pomenilo, da se boste dobro naspali in zavzeli toliko prostora, kot želite. Sedaj pa ni več tako: ko se obrnete, poleg vas leži še nekdo, ne morete spati "po strani" in se kotaliti ... To ne pomeni, da lahko partnerju pojasnite, da bosta spala posebej. Navaditi se boste morali, da sedaj ob vas spi še nekdo in najti nov spalni položaj, v katerem vam bo udobno. 

Hitro boste ugotovili, da ima spanje s partnerjem tudi kakšno prednost. 

Pokažite naklonjenost

To ste prej počeli le za prijatelje in družino, sedaj pa je tu nov odnos in nova oseba, ki si želi vaše naklonjenosti. In medtem ko ni potrebe po tem, da dihata drug drugemu za ovratnik, ne pozabite, da niste samski. Kaj s tem mislimo?

Ne bo odveč, če partnerju naklonite kompliment, ga poljubite, ko gre od doma, držite za roko, objemate med gledanjem filma ... Ja, četudi se vam zdi bolj udobno ležati na drugi strani kavča. Ne pozabite pokazati, kaj čutite (pa ne samo v postelji). 

Ne morete nadzorovati vsega

Kot samski ste lahko imeli pod nadzorom veliko stvari, tokrat pa se je vaš svet malce zamajal. Ne skušajte imeti pod nadzorom vsega, kar počne vaš partner - odnosi morajo temeljiti na zaupanju, drugače se hitro končajo. Prav tako ne morete imeti pod nadzorom svojih čustev - verjetno niste pričakovali, da vas bodo tako presenetila ob pogledu na določeno osebo. Ne trudite se tudi načrtovati vseh podrobnosti vajine skupne prihodnosti - včasih je bolje, da pustite, da se stvari odvijejo spontano.