To je 5 jezikov spolnosti, ki nas vodijo v spalnici. Kateri je vaš?

To je 5 jezikov spolnosti, ki nas vodijo v spalnici. Kateri je vaš? (foto: profimedia) profimedia
14. 11. 2022

Med vsemi testi osebnosti med bolj zanimive gotovo spadata jezik ljubezni in jezik spolnosti. Jezik ljubezni o človeku pove kateri izmed pet načinov izkazovanja in prejemanja ljubezni mu je najbližje. 

Podobno kot jezik ljubezni, deluje jezik spolnosti, toda na področju spolnosti. Je kreativen način pogleda na spolnost skozi različne jezike spolnosti, ki ga poučuje svetovno znana spolna strokovnjakinja Jaiya, ki je ustvarila pet erotičnih načrtov, da bi ljudi poučila o njihovem čutnem jazu in o tem, kako lahko najbolje izkusijo užitek in se izrazijo brez spolnega sramu.  

Preberite še: Poznamo 10 vrst ženskega orgazma - koliko ste jih že doživeli?

Vaš jezik spolnosti vas uči, kako lahko doživljate največje užitke in kako najbolj zadovoljite svojega partnerja. Med petimi jeziki spolnosti, med katere spadajo: senzualni, energijski, erotični, poredni in spreminjajoči, ima vsak različne značilnosti, ki tvorijo vašo spolno identiteto.

Kateri izmed petih jezikov spolnosti pride za vas najbolj v poštev?

Energijski jezik spolnosti

Če je vaš jezik spolnosti energijskega tipa, pomeni, da v spolnosti potrebujete pravšnjo energijo, da se ji odprete. Če s partnerjem ne čutite energijske povezave, tudi spolnost ne pride v poštev. Tovrstni tip spolnost tretira kot nekaj več kot zgolj fizično družitev. Pogosto je pri ljudeh z energijskim jezikom spolnosti prisotno tudi zanimanje za različne duhovne prakse kot so tantra, taoizem in podobno. Energijski tip spolnosti lahko doživlja tudi orgazme na daljavo.  

Senzualni jezik spolnosti 

Čutni ljudje s senzualnim jezikom ljubezni se ukvarjajo s petimi čutili. Vse, kar lahko vidite, vonjate, okusite, slišite in česar se dotaknete, pride v poštev, ko gre za vaš užitek. Za čutenje si radi vzamete čas in resnično doživite vse kar se ponuja. Uporaba stvari, kot je igra z voskom ali eksperimentiranje z okusi ali teksturami, vas lahko resnično vznemiri.

Erotični jezik spolnosti

Tisti z erotičnim jezikom spolnosti, navadno za spolnost ne potrebujejo niti predigre, saj lahko skočijo med rjuhe povsem brez tega. Prav tako se hitro vzburijo in jim je dovolj le pogled na človeka, da preidejo na akcijo. Nimajo toliko čuta za uvod v spolnost in slaba stran tega jezika spolnosti je, da lahko mimogrede zavoljo lastnega užitka pozabijo, da partner na primer še ni pripravljen za posteljno aktivnost.  

Poredni jezik spolnosti

Pri porednemu jeziku spolnosti je značilnost eksperimentiranje z različnimi oblikami spolnosti in tudi njihovimi niansami. Ljudje s porednim jezikom spolnosti imajo radi avanturističen slog, porednost, izzivalnost, dinamičnost in tudi perverznost. Lahko se igrajo igrice ki se tičejo različnega nagajivega dopisovanja, spolnosti na kočljivih mestih in igranje vlog v spolnosti. Radi se igrajo z različnimi pripomočki in preizkušajo meje v spolnosti. Da jim ne postane dolgčas, je potrebna nenehna raznolikost in novosti.  

Spreminjajoč jezik spolnosti

Spreminjajoči jezik spolnosti je tisti, ki vsebuje vse štiri tipe jezikov spolnosti. Dobra plat tega je prilagodljivost in večji užitek, saj lahko pogosto ustrežete potrebam katerega koli partnerja in uživate v široki paleti dejavnosti v spalnici. Slaba stran tega jezika ljubezni pa je lahko, da  pri tem ne zadovoljite preostalih svojih potreb spreminjajočega jezika spolnosti in se podredite zgolj tistemu, ki je primarni vašemu partnerju. 

Preberite še: Tako zima deluje na vaš libido (ukrepajte pravočasno!)