Pri TEH seks položajih pokurite največ kalorij!

Pri TEH seks položajih pokurite največ kalorij! (foto: Profimedia) Profimedia
25. 8. 2022

Znano je, da ima seks veliko pozitivnih učinkov na nas; izboljša naše počutje, pripomore k zdravju srca, spodbuja izločanje "hormonov sreče"... A s spolnimi odnosi lahko pokurimo tudi nekaj dodatnih kalorij. Preverite, kateri položaji so najbolj učinkoviti pri kurjenju kalorij!

Zanjo

Počep

Tehnično gre za enega izmed enostavnejših položajev, v katerem pa boste absolutno začutili svoje mišice. Partner naj leži na svojem hrbtu, vi pa se v počepu namestite nanj. V položaju bodo najbolj aktivna vaša stegna in zadnjica.

Pokurjene kalorije:

 • ona 787 kJ (188 kcal)
 • on 209 kJ (50 kcal)
Kavbojski položaj

Zelo znan položaj, ki mu s tujko pravimo tudi "cowgirl". Priljubljen je zato, ker ženske lažje pripelje do orgazma. Partner naj se uleže na hrbet, vi pa ga zajahajte.

Pokurjene kalorije:

 • ona 582 kJ (139 kcal)
 • on 200 kJ (48 kcal)

Zanj

Stoje

Položaj, ki je sicer tehnično preprost, a je velik izziv za vaše mišice. Priljubljen je predvsem zato, ker je praktičen in ga lahko izvajamo praktično povsod. Vi stojite, vašo partnerico pa dvignite v naročje tako, da se ona z nogami ovije okoli vašega pasu.

Pokurjene kalorije:

 • ona 607 kJ (145 kcal)
 • on 828 kJ (198 kcal)
Po pasje

Še en zelo znan položaj, pri katerem boste obudili vse svoje mišice - predvsem mišice trupa in nog. Partnerica naj je na vseh štirih, vi pa se ji približajte od odzadaj.

Pokurjene kalorije:

 • ona 431 kJ (103 kcal)
 • on 761 kJ (182 kcal)

Za oba

"Butter Churner"

Sicer manj znan, a divji položaj, ki vas lahko pripelje do močnih orgazmov. Ker pa je fizično nekoliko zahtevnejši, ga priporočamo samo tistim, ki so v dobri telesni pripravljenosti. Prav tako je pomembno, da dobro poznate svoje telo ter, da se izvedbe lotite počasi in previdno. Svetujemo, da pred tem dobro ogrejete svoje telo; predvsem vrat in hrbet.

Ona naj se uleže na hrbet in dvignite noge "v svečo", nato pa jih upogne naprej v smeri proti glavi. Njeni gležnji so postavljeni na tla; med gležnji je njena glava ali vrat (odvisno od gibljivosti). On naj se približa od zgoraj.

Pokurjene kalorije:

 • ona 749 kJ (179 kcal)
 • on 883 kJ (211 kcal)
Klečeča samokolnica

Pred leti je položaj v eni izmed raziskav bil proglašen za najbolj osovražen položaj. Veliko udeležencem v raziskavi naj položaj ne bi bil všeč in naj jih ne bi pripeljal do vrhunca. A seveda je veliko odvisno od vas; če vam položaj deluje zanimiv, mu vsekakor dajte priložnost. Ob tem bo ona uporabljala predvsem svoje mišice rok in trupa, on pa mišice rok in nog.

On naj stoji, ona pa se postavi na vse štiri. On naj prime vaše noge in jih drži, ona pa jih pokrči tako, da lahko partner pride vanjo.

Pokurjene kalorije:

 • ona 623 kJ (149 kcal)
 • on 699 kJ (167 kcal)

Vsekakor je pri spolnosti na prvem mestu užitek in zbližanje s partnerjem. Izbirajte položaje, v katerih se oba dobro počutita in uživata. Če ob tem pokurita še nekaj kalorij več, je pa to samo še dodatna ugodnost.