To so znaki, da vas partner ni vreden in si zaslužite več

To so znaki, da vas partner ni vreden in si zaslužite več (foto: Profimedia) Profimedia
18. 7. 2021

Ne zapravljajte časa z nekom, ki ni vreden vašega truda, pozornosti in čustev. 

Življenje je prekratko, da bi vztrajali v razmerju, kjer ne dobite nazaj vsaj toliko, kot vanj vložite. Ne bojte se takšne zveze pustiti za seboj, saj vam bo drugače žal in po vsej verjetnosti ne boste nikoli zares srečni. 

Preverite, ali v razmerju opazite te znake: 

Nikoli se ne srečata na polovici

Vedno, ko pride do nesoglasja, ste vi tisti, ki se mora prilagoditi. Partner ne sprejema kompromisov in vedno želi, da obvelja njegova. Enako je z opravili, kuhanjem, načrtovanjem dopusta ... Meni, da je sam naredil že dovolj, zato ni pripravljen pomagati in se prilagoditi. 

Razmislite, ali ste pripravljeni celo življenje popuščati in odstopati od svojega mnenja. 

Vedno morate vi biti "odrasli"

Seveda je prisrčno, če se kdaj nasmejita do ušes zaradi "neumnosti", ki sta jo naredila skupaj. A pridejo tudi trenutki, ko morata vstopiti v vlogo odrasle osebe in biti odgovorna. Ali sta to pripravljena početi oba? 

Če ste vedno vi tisti, ki sprejme pomembno odločitev, sooči z dejstvi in ravna preudarno, ste mnogo predobri za partnerja, ki enostavno ne želi ali ne ve, kako biti odrasel. 

Ne podpira vaših ciljev

Partnerja naj bi se med seboj podpirala in spodbujala ter še vedno dovolila, da vsak uresničuje svoje želje. Kdo vas bo podpiral iz prve vrste, če ne ravno vaš partner? In tudi vi to počnete za njega ... Zakaj mu torej ni mar za vaše cilje? 

Nikar ne zanemarite svojih želj zaradi nekoga, ki je preveč osredotočen nase. Ne postanite bleda različica sebe le zato, ker ste v razmerju. To boste kmalu obžalovali. 

Odkritost mu je tuja

Razmerje z skrivnostmi se ne bo obneslo prav dobro in nikakor ne bo trajalo večno. Če ima partner potrebo, da vam prikriva ali laže o preprostih stvareh, kaj šele bo, ko se bo zgodilo kaj večjega? Bodo majhne skrivnosti nekoč prerasle v prevaro ali kaj podobnega? 

Ne ostanite v razmerju, ki ne temelji na zaupanju in iskrenosti, takšen partner vas nikakor ni vreden. 

Vedno ga morate braniti pred starši in prijatelji

Vaši bližnji vas najbolje poznajo in vam privoščijo najboljše, kar življenje lahko prinese. Če vas večkrat opozorijo, da trenutni partner morda ni pravi za vas, premislite, ali je res kaj na tem. Verjetno ste tudi sami opazili, da je precej nenavadno, da morate vedno opravičevati njegovo vedenje in besede, kar tudi vam ni všeč. 

Domači vas ne želijo prizadeti, ravno nasprotno - želijo vas obvarovati pred osebo, ki bi vas lahko prizadela.