To vse se dogaja z vašim telesom, ko vam nekdo stre srce

To vse se dogaja z vašim telesom, ko vam nekdo stre srce (foto: profimedia) profimedia
28. 7. 2021

Vse, kar občutite ob razhodu, vpliva tudi na telo in zgodi se veliko več kot to, da nekoga zares pogrešate. 

Ko zaključite razmerje in vam nekdo stre srce, boste to občutili na mnoge načine, ne le kot veliko žalost. Zgodi se lahko naslednje:

FIZIČNA BOLEČINA

Ne samo velika psihična bolečina, tudi telesna prizadane telo, ko žalujete za bivšim partnerjem. Lahko se pojavijo glavoboli, bolečine v trebuhu in tudi v drugih delih telesa, npr. v prsnem košu. 

NEREDEN APETIT

Tu obstajata dve skrajnosti: nekaterim se apetit poveča in svojo žalost utapljajo v hrani ter se posledično zredijo, drugi pa hrano odklanjajo, kar se kmalu pozna na shujšanem videzu. Podobno se zgodi tudi ob drugih žalostnih dogodkih, kot je smrt bližnje osebe. 

VEČJA ALI PRETIRANA OBČUTLJIVOST

Bolj boste dovzetni za anksioznost, v jok vas bodo spravili tudi vsi negativni komentarji, ki vas prej niso niti prizadeli. Ne premorete namreč še več stresa, kot ga imate trenutno. To lahko povzroči dolgotrajnejše travme. 

SPREMENJEN MENSTRUALNI CIKEL

To seveda doleti samo ženske, natančneje zato, ker se soočajo z velikim stresom in anksioznostjo, kar oslabi imunski sistem. Oba spola pa postaneta dovzetnejša za bolezni. 

POVEČANO IZPADANJE LAS

Če vas doleti večje izpadanje las od običajnega, boste to opazili šele po nekaj mesecih. Stres namreč telo spravi v alarmantno stanje, kar pomeni, da potekajo le za življenje pomembne funkcije. Rast in oskrba las se zato ustavi. 

NEZMOŽNOST KONCENTRACIJE

Težko se boste skoncentrirali na tisto, kar je trenutno pomembno in še težje ohranili pozornost toliko časa, da bi lahko učinkovito opravili zadolžitve. Misli ostajajo pri večjem "problemu" - prekinitvi razmerja. To vam lahko povzroči škodo v službi, saj mimogrede naredite kakšno napako. 

NESPEČNOST

Ne le prvih nekaj noči, tudi kasneje lahko pričakujete težave s spanjem, ki jih ne boste rešili kar tako. Noči bodo postale dolge, ker boste pogrešali ljubljeno osebo in bili nabiti z negativnimi čustvi. To se bo prelevilo v mesece nespanja, in če ne boste ukrepali, lahko čez čas celo izgorite.