Moški in predčasen izliv ali kako upočasniti? + kratka meditacija

Moški in predčasen izliv ali kako upočasniti? + kratka meditacija (foto: Profimedia) Profimedia
18. 3. 2019

Carl Honoré, ki je februarja v Ljubljani na dogodku SpeakUp opisoval načine, kako v današnjem ponorelem svetu upočasniti, se je v knjigi Hvalnica počasnosti lotil tudi tantričnega seksa. Preberite, kako lahko moški podaljša svoj performativni čas in s tem izboljša seksualno izkušnjo za oba.

Nekateri, predvsem mlajši moški, so navajeni hitrosti tako v življenju kot v postelji, zato imajo pogosto težavo z zadrževanjem izliva, posledično pa tudi s tem, da bi partnerico v celoti zadovoljili.

Ženske načeloma potrebujejo več časa, da se odprejo, da lahko uživajo v ljubljenju.

Tantra, starodavna metoda ljubljenja, ki v Sanskritu pomeni razširiti, odstreti, povečati, je bila 'ponovno odkrita' med seksualno revolucijo v 60. in 70. letih prejšnejga stoletja. Dandanes se zopet seli v naše spalnice ob zavedanju, da hitrost pri tovrstnih aktivnostih ne prinaša občutka globlje povezanosti, kaj šele večminutnih orgazmov, ki jih lahko dosežemo, če se tantri posvetimo bolj celostno in si za raziskovanje naših teles ter vzpostavljanje dušne povezave vzamemo dovolj časa.

Tantrični seks je uporaba spolne energije za izgradnjo popolne duhovne združitve s partnerjem in vesoljem

Pari, ki bi radi izboljšali odnos in seksualno življenje, se na tantričnih delavnicah učijo, kako z mešanico meditacije, jogijskih vaj, nadzovoranja dihanja in umirjene predigre zadržujejo in usmerjajo svojo spolno energijo.

Cilj postane pot in vrhunec v obliki orgazma ni nujno povezan z moško ejakulacijo. Sodeč po pričanju parov, ki so se udeležili tantričnih delavnic in tehniko zdaj prakticirajo doma, skupni orgazem traja po več minut!

Avtor Hvalnice Počasnosti pravi: »Če tantri odstranimo vso mistično prtljago, dobimo osnove dobrega seksa: nežnost, komunikacijo, spoštovanje, raznolikost in počasnost."

Preberite: Uvod v tantrični seks za zahodnjake 

Nasveti, kako se odpreti tantri – za moške

  • Med ljubljenjem 'vklopite' svoje tretje oko, opazujte energijo, ki kroži po vašem telesu. Intenzivna stimulacija je locirana v seksualnem centru, ki se nahaja v predelu spolovih in medenice, zaznajte jo.

  • Energijo nato zavestno 'povlecite' navzgor po hrbtenici in opazujte, kako kroži po telesu oziroma po obeh vajinih telesih. Na tej točki seks prestopi meje telovadbe in se povzpne na raven svetega.
  • Ko ste združeni, je za moške priporočljivo, da se premikajo v krožnih gibih namesto ustaljenega vzorca ven-noter. Na ta način bo seks tudi bolj vznemerljiv za žensko, moškemu pa bo omogočil, da vztraja na dolge proge.

Oshojeva meditacija za daljši in boljši seks

Bhagwan Rajneesh, indijski avtor in spiritualni učitelj, svetu poznan kot Osho, je na podlagi številnih izkušenj zasnoval vajo, ki nam pomaga doseči bolj intenzivne in dlje trajajoče spolne užitke.


Morda se vam bo zdela nenavadna, a vkolikor imate zdravo srce, poskusite ... izgubiti nimate kaj.

1. Roke položite na glavo, dihajte globoko, z uporabo trebušne prepone.

2. Vehementno skačite gor in dol deset minut, medtem pa izpustite zvok »HU!« vsakič, ko se s podplati dotaknete tal.

3. Po dveh minutah boste verjetno začenjali čutiti utrujenost. Nadaljujte! Kot vedo marsikateri športniki po duši: ko enkrat presežete svoje namišljene fizične meje, boste odkrili, da bi lahko skakali v nedogled.  

4. Po desetih minutah se umirite in sprostite. Ugotovili boste, da so se mišice abdominalnega dela telesa okrepile in začutili boste nov val moči, kot če bi nekaj časa sedeli v meditaciji in globoko dihali z  vzravnano hrbtenico.

5. Pripravite atmosfero za ljubljenje; prižgite dišečo svečo ali pa na drug način spremenite spalnico v sveti prostor … nato se predajte užitkom raziskovanja svojega in partnerjevega telesa ter vajinih občutkov.

Preberite še:

VH

Viri: Hvalnica počasnosti, Tantra for the West

Foto: Unsplash, Profimedia