S čim moški odbije žensko? Takšna vedenja ženske na zmenkih zelo motijo

15. 5. 2024
Deli
S čim moški odbije žensko? Takšna vedenja ženske na zmenkih zelo motijo (foto: Profimedia)
Profimedia

Z naslednjimi vedenji zelo verjetno ne boste dočakali naslednjega zmenka ...

Prvi zmenek. Ozračje je malce živčno, pričakovanja velika, malce zardevanja in sramežljivih nasmehov ... In če gre vse, tako kot mora, se hitro dogovorita za naslednje srečanje. Kaj pa vas je na zmenkih kdaj odbilo? No, če se moški vede tako, ženska zelo verjetno ne bo z njim odšla na naslednji zmenek ...👇

Ne vzemite si priložnosti za naslednji zmenek s temi vedenji: 

Prekomerno govorjenje

Od moških se pogosto pričakuje, da bodo vodili pogovor, odpirali nove tematike in našli kaj, kar zanima oba. A ko vaša simpatija pokaže interes, je nikar ne preobremenite z informacijami, saj to ne bo dobro vplivalo na potek dogodkov. Želi si, da tudi njo povprašate o življenju, hobijih, prijateljih ... Seveda jo zanima, kaj počnete, ne pa vaša življenjska zgodba že na prvem zmenku. Naredite hiter test: če govorite večino zmenka in ne le vodite pogovor, potem govorite preveč. Pokažite, da vas zanima tudi vse o njej. 

Neposlušnost

Točka se povezuje s prejšnjo: če veliko govorite, nimate časa poslušati. Ženske bo veliko prej omrežil dober poslušalec kot nekdo, ki že na prvih zmenkih ne pokaže zanimanja, da bi sledil njenim besedam. Poleg tega vam bo verjetno postalo nerodno, ko vas bo nekaj vprašala in ugotovila, da je niste niti dobro poslušali, pač pa v glavi sestavljali svoj govor, ki ga boste podali na povedano. Včasih ženske rade delijo zgolj svoje ideje ali občutke in ne potrebujejo nasveta, ampak dobrega poslušatelja. 

Brez očesnega stika

Veste, o čem govorimo: imata nek neroden pogovor, ob katerem gledate vsepovsod, razen v njene oči. Igrate se s telefonom, s pogledom sledite natakarju, zrete v strop ... Samo da ne bi bilo potrebno vzpostaviti očesnega kontakta. Če na zmenku ne boste morali zadržati njenega pogleda, bo vaša simpatija dobila vtis, da vas ne zanima, imate pametnejše delo, ali da želite z njo samo preživeti noč. Pa ne drži, kajne? Prvi zmenki so lahko celo neprijetni, a če gojite čustva do osebe, se potrudite in ujemite njen pogled. 

Preverite še: 

Negativen govor o sebi

Kaj običajno najprej poveste o sebi na zmenku? Verjetno zelo podobne stvari, zato se jih ne bo težko spomniti. Je to kaj, kar vas veseli, imate radi, vaši hobiji ali druge stvari, ki vas napolnjujejo? Ali je to večinoma negativen govor, npr. to, da ne marate ravno svoje službe, ste slabi v tem in onem, vam srajica ne paše, čeprav vas je pohvalila, da v njej izgledate fantastično? Tako je ne boste prepričali v naslednje srečanje, saj bo imela precej slab vtis o vas. Menila bo, da niste kaj več od svojih slabosti, ki ste jih našteli. 

Vseved

Kako se odzovete na mnenja drugih? Če se zgodi, da ima dekle, s katero ste na zmenku, na določeni točki drugačen pogled kot vi, kaj naredite? Jo prijazno poslušate in potem še z večjo prijaznostjo popravite? Ali pa dopolnjujete vsak njen stavek tako, da bo celovit, ker po vašem vedno kaj manjka, ali je potrebno še kaj dodati? 

Vi imate verjetno občutek, da pomagate ali da ste velikodušni, ker ponujate nasvete in poveste, kako je prav, ona pa bo čutila, da je nenehno v boju za svoj prav. Lahko celo začne meniti, da jo imate za nekompetento ali neumno, česar seveda ne želite. 

Zanemarjen videz

Povsem razumljivo je, da takoj po službi niste več tako sveži kot zjutraj. Ali da se na vroč dan prepotite, da pričeska ni več takšna, kot bi morala biti ... Vendar je zelo odbijajoče, če se bo vse to pokazalo na zmenku. Samo pomislite, ali bi sami dali še eno priložnost nekomu, ki bi se prikazal v prepoteni majici, z neurejeno frizuro ali neprijetnim vonjem v ustih? Verjetno ne. Vsak trenutek v dnevu ne morete biti popolni, lahko pa se uredite pred zmenkom. Skočite pod prho, če je potrebno, ali vsaj oblecite sveža oblačila in vzemite žvečilko. Saj veste, za vtis o človeku je potrebnih le nekaj sekund. 

Vir: yourtango

Novo na Metroplay: Zakaj so mladi danes vse manj aktivni? | Športne igre mladih