Jogurtova pita z gozdnimi sadeži

Jogurtova pita z gozdnimi sadeži (foto: profimedia) profimedia
20. 10. 2020

S pito ne boste nikoli razočarali svojih gostov. Recept sta pripravila Tjaša in Blaž (Midva kuhava). 

Ves trud, ki ga boste vložili v pripravo pito, se bo poplačal, ko bo iz vaše pečice zadišalo in se bo o vaši sladici še dolgo govorilo. Vse izdelke najdete v Mercatorjevih prodajalnah - označeni so z napisom Radi imamo domače

  • Sodelujte v NAGRADNI IGRI in izdelke dobite zastonj! Vsak teden namreč podarimo Mercatorjevo darilno kartico. 
Sestavine:

Krhko testo:

  • 400 g pšenične bele moke Radi imamo domače
  • 220 g masla Radi imamo domače
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 4 rumenjaki

 Nadev:

  • 700 g jogurta borovnica ali jagoda Radi imamo domače
  • 250 g kisle smetane Radi imamo domače
  • 6 žlic pšenične bele moke Radi imamo domače
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 120 g sladkorja
  • lupinica 1 limone
  • 4 beljaki
  •  

Jagodičevje:

  • 400 g zamrznjenih gozdnih sadežev

pita

Postopek:

Jagodičevje: Zamrznjene gozdne sadeže stresemo v cedilo in jih odtajamo.

Krhko testo:

Vse sestavine, razen masla, zmešamo skupaj. Hladno maslo narežemo na kocke in ga primešamo k ostalim sestavinam. Med miksanjem se bo zmes oblikovala v drobtine, ki jih nato stisnemo v kepo. Kepo testa razpolovimo, vsako polovico pa povijemo s prozorno folijo za živila. Eno postavimo v hladilnik, drugo pa v zamrzovalnik, oboje pa za 30 minut.

Nadev:

Beljake stepemo do čvrstega snega. V posodi z mikserjem zmešamo kislo smetano, vanilin sladkor, sladkor, moko in lupinico ene limone. Na koncu s spatulo primešamo še sneg iz beljakov.

Oblikovanje:

Na delovno površino položimo list papirja za peko in na njemu razvaljamo testo iz hladilnika do velikosti dna izbranega pekača. Razvaljano testo s papirjem za peko postavimo v pekač. Po testu zlijemo jogurtov nadev. Odmrznjenim gozdnim sadežem odlijemo odvečno tekočino in jih razporedimo po jogurtovem nadevu. Iz zamrzovalnika vzamemo drugo polovico testa in jo na grobo naribamo po vsej površini pite.

Peka: Pito pečemo 50-60 minut pri 180 °C.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri