25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Dobrodelni kolesarski vzpon na Ljubljanski grad

16. 6. 2009

Med kolesarsko dirko Po Sloveniji bo potekal tudi Dobrodelni kolesarski vzpon na Ljubljanski grad, katerega glavni pobudnik je podjetje Butan plin, ki bo izkupiček od startnin še povečal in namenil za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin treh osnovnih šol iz Mestne občine Ljubljana.

Ideja o dobrodelnem dogodku je zrasla v okviru tradicionalnega sponzorstva največjega kolesarskega dogodka v Sloveniji – dirke Po Sloveniji, ki ga Butan plin, največji distributer utekočinjenega naftnega plina pri nas, izvaja že nekaj časa, tokrat pa so pri podjetju želeli narediti še korak več in dodati tudi pridih humanitarnosti.

Tako bo v petek, 19. junija, ob 15. uri, organiziral Dobrodelni kolesarski vzpon na Ljubljanski grad. Izkupiček od startnin, ki znaša 10 evrov (zgornja mejo lahko udeleženci določijo sami) bo Butan plin še povečal in namenil za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin treh osnovnih šol Mestne občine Ljubljana. Start bo v središču Ljubljane, na Prešernovem trgu, ob 15. uri, cilj pa na Ljubljanskem gradu.

Dobrodelnega kolesarskega vzpona se bo udeležilo tudi več znanih Slovencev, med drugim tudi Dragan Bulič, Vili Resnik, Marta Bon, Andraž Vehovar, Sašo Udovič in drugi. Dogodek podpira tudi Mestna občina Ljubljana, saj se bosta vzpona udeležila tudi ljubljanski župan, Zoran Janković, ki bo na cilju prevzel donacijo, in podžupan, Aleš Čerin.

S Prešernovega trga se bomo torej v petek, 19. junija 2009, ob 15. uri, v prijetnem športnem duhu, a še vedno kot se za prave kolesarje spodobi – v kronometru za vsakega posameznika, ki bi si želel informativno meriti čas vzpona – povzpeli na Ljubljanski grad, kjer se bo približno 30 minut za tem končala 2. etapa dirke Po Sloveniji. Prijave na vzpon so možne na dan dogodka od 13. ure dalje na prijavnih stojnicah. Vsak udeleženec se bo lahko na kraju dogodka odločil, ali bi si želel čas svojega vzpona meriti na kronometru. Prijave za kronometer so možne do 14. 30 ure – po tej uri prijava z možnostjo merjenja časa ne bo več možna. Ostali udeleženci (brez merjenja časa) se bodo lahko prijavili do starta oziroma do 14. 50 ure.

Dobrodelni kolesarski vzpon bo od štarta na Prešernovem trgu vse do dejanskega vzpona na Ljubljanski grad potekal v strnjeni koloni, in sicer mimo Mestne hiše, Ljubljanske tržnice, po Poljanski cesti, zavil desno na Zrinjskega cesto ter se nadaljeval po Cesti na grad do cilja. Merjenje časov se začne pri dejanskem vzponu na Ljubljanski grad, začetku Ceste na grad, po prehodu spremljevalnega vozila vzpona preko kontrolne preproge. V času vzpona bodo vsi udeleženci varovani z mobilno zaporo ceste. Na vrhu bodo vsi udeleženci prejeli okrepčilo in darilo.

Dobrodelni kolesarski vzpon se bo zaključil s podelitvijo donacije in razglasitvijo najhitrejšega kolesarja in kolesarke Dobrodelnega vzpona na Ljubljanskem gradu ob predvidoma 16. 15 uri, ko bodo na cilj prispeli tudi kolesarji 2. etape dirke Po Sloveniji. Več informacij najdete na spletnem naslovu www. posloveniji.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri