Formula 1: Lewis Hamilton se je po radiu znesel nad svojo ekipo! Poslušajte, kaj jim je rekel ("Za dirkača smo smetnjak," pravi šef Mercedesa)

Formula 1: Lewis Hamilton se je po radiu znesel nad svojo ekipo! Poslušajte, kaj jim je rekel ("Za dirkača smo smetnjak," pravi šef Mercedesa) (foto: profimedia) profimedia
5. 9. 2022

Vas je kdaj zanimalo, kaj se v Formuli 1 vozniki pogovarjajo po radiu? Hamilton je imel ekipi povedati kar nekaj razočaranih besed. 

Če spremljate Formulo 1, ste že slišali kratke izseke pogovorov po radiu med ekipo in vozniki. Običajno je to kakšen stavek na koncu, ko se vozniki zahvalijo za zmago in podporo, a tokrat ni bilo tako. Lewis Hamilton je bil nad svojo ekipo Mercedes razočaran. 

Sedemkratni svetovni prvak je imel v nedeljo možnosti za zmago, a na koncu so ga tekmeci prehiteli in pristal je na nehvaležnem 4. mestu. To ga je precej razjezilo, saj je še pred koncem v radio svoji ekipi povedal tole: 

"Ne morem verjeti! Ne morem vam povedati, kako jezen sem na vas!"

"Sprejemamo Lewis, se bomo pogovorili kasneje," so mu odvrnili in ga opremili z nadaljnjimi napotki glede vožnje. (Ta del pogovora lahko v videu slišite na 1:49.) Prisluhnite celemu pogovoru v videu. 

Kaj se je pravzaprav zgodilo na dirki? 

Ko je varnostni avto zapeljal na progo v zaključni fazi dirke, je imel Hamilton velike možnosti za zmago. Tekmeci Max Verstappen, George Russell in Charles Leclerc so odšli v bokse po nove gume, Hamilton  je ostal zunaj v vodstvu. Ko so dirko nadaljevali, je Britanca takoj prehitel Verstappen, Russell in Leclerc pa sta mu sledila.

Potem je po radiu sledilo Hamiltonovo negodovanje, kljub temu pa je čisto na koncu pohvalil delo mehanikov in se jim zahvalil. 

"Za dirkača smo smetnjak. Samo sedi tam in bruha," je po dirki pripomnil šef Mercedesa Toto Wolff, ki meni, da je bilo prav, da njegov varovanec takrat ni šel v bokse. "Na koncu se mu to ni izšlo, vendar smo raje tvegali zmago na dirki, kot da bi bili drugi ali tretji."

Opravičilo

Hamilton se je že opravičil svoji ekipi za norenje preko radia. Povedal je naslednje: "Opravičujem se ekipi, sploh se ne spomnim, kaj sem rekel. Bilo je, kot da sem za trenutek izgubil razum. Ampak to samo zaradi velike strasti do dirkanja."

Nas prav zanima, ali so se v ekipi Mercedes že pomirili in kaj so se za prihodnje dogovorili s Hamiltonom. Bo imel naslednjič na progi več izbire?