Gorskokolesarske delavnice

Gorskokolesarske delavnice  (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
12. 7. 2012

Sredi poletja, ko nas narava kar sama vabi, da vstopimo vanjo in raziskujemo njene že odkrite ali še neznane kotičke, se nas velika večina na daleč izogiba zaprtih vadbenih prostorov. Ob koncu tega in prihodnjega tedna se le odpravite na kakšen pohod, tek ali kolesarjenje.

Gorskokolesarske delavnice

Tudi na kolesu je lahko prijetno hladno, vsaj dokler ne začnete 'plezati' v kakšen klanec. A Boštjan Vidmar vas bo na kar treh gorskokolesarskih delavnicah ta konec tedna in še dveh v prihodnjem vodil po senčnih poteh na Obali in vam na koncu morda privoščil celo skok v morje (brez kolesa).

Zbor za petkovo, sobotno in nedeljsko delavnico bo vsakič ob desetih dopoldne pri tovarni Lama v Dekanih, cilji pa bodo naučiti se nastaviti kolo, odpraviti manjše okvare, vaje za ravnotežje, zaviranje in prestavljanje, tehnika vožnje po enoslednicah ... in nabiranje izkušenj ter kondicije.

Prihodnji teden se bosta zadnji delavnici selili v Kranjsko Goro: 21. junija se boste učili tudi uporabe kolesarske navigacije, v nedeljo pa se boste predvsem učili spuščati po strminah in trikov.

Informacije: www.mtbstudio.si.

Tek okoli Blejskega jezera

Med teki bo to soboto, 14. julija, na vrsti kultna Nočna desetka okoli Blejskega jezera. Za dolgi tek se žal ne morete več prijaviti, še vedno pa je možnost za udeležbo na dobrodelnem krajšem teku na 1.200 metrov, za otroke pa na otroškem. Vsak prijavljen bo nagrajen z blejsko rezino.

Informacije: www.nocna10ka.net.

Po Fužinskih planinah

Podnevi je ta čas v visokogorju še posebno lepo in tudi hladneje. A ni vam treba gristi kolen v kakšen prehud klanec in osvajati najvišjih vrhov. Kot je že lepo rekel naš znani alpinist Nejc Zaplotnik, si za cilj izberite pot, torej doživetje, in tako ohranjajte ali nabirajte kondicijo.

Na voljo so tudi lažje in dostopnejše poti, ki jih zmore skoraj vsak, in ena takih je pohod po petih Fužinskih planinah, med katerimi nekatere še 'živijo'. To pomeni tudi, da boste lahko poskusili kislo mleko in kakšen kos domačega sira ali lonček sveže skute odnesli celo s seboj v dolino. Lahke hoje od planine Blato (do tja vas bo iz Stare Fužine pripeljal avtobus) prek planin V Lazu, Dedno polje, Viševnik in Pri jezeru bo za okoli pet ur, s postanki in malicami vred.

Informacije: 041 311 070.

Nasvet: Kljub temu, da vas vleče v naravo razmislite o naslednjem - poleti marsikje velja, da je manj več, kar pomeni, da prazni fitnesi in športne dvorane ponujajo več za nižjo ceno. Preverite, ali je kateri ponudnik tudi v vaši bližini, in za spremembo izkoristite priložnost za kakšno urico aerobike ali vadbe moči v hlajenem prostoru.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri