Kako med hojo pokuriti več

Kako med hojo pokuriti več (foto: Profimedia) Profimedia
4. 7. 2020

Za dober trening vam ni treba hoditi ves dan. Za vas imamo nekaj nasvetov, kako boste pri hoji porabili več in naredili manj kilometrov.

Začenjamo s hojo. Ker je primerna tudi za tiste, ki kondicijo šele nabirate. Verjemite, veliko dobrega lahko naredite za vitalno telo, če hodite vsak dan. Dovolj je že 30 minut. Zato pot pod noge.

1. Razmišljajte o vzponu

Pojdite v hrib, kjerkoli lahko, vzpenjajte se povsod po stopnicah in porabili boste kar 50 kalorij več kot na ravnem terenu. Ne držite se za ograjo, hodite intenzivno in z nogami, saj bo to otežilo vaš napor.

2. Povečajte hitrost

Hodite hitro in intenzivno, vsaj 5 kilometrov na uro, tako boste porabili vsaj toliko kot pri srednje intenzivnem teku. Delajte intervale, tako eno minuto hodite zelo hitro, nato počasi in ponovno hitro ...

3. 'Napumpajte' roke

Roke v komolcu upognite za 90 stopinj, jih napnite in med hojo intenzivno delajte z njimi. Gibi naj bodo kratki, saj boste tako lahko hitreje mahali in porabljali več. Še boljše: omislite si uteži.

4. Kupite si pohodne palice

Pridružite se vsem, ki že uživajo v nordijski hoji. Boste videli, da boste z njo porabili kup kalorij in naredili same dobre stvari za svoje telo. Med hojo lahko s pomočjo palic naredite tudi odličen trening. Več: Vadba nordijske hoje, ki poskrbi za boljšo vzdržljivost in oblikovanje telesa.

Preverite še:
Svojo najljubšo pešpot oz. pohod lahko delite tudi z nami in našimi bralci in se potegujete še za super nagrado!