3 razlogi, zakaj ta vikend na izlet s kolesom in še nekaj odličnih idej

3 razlogi, zakaj ta vikend na izlet s kolesom in še nekaj odličnih idej (foto: profimedia) profimedia
12. 6. 2021

Sončne vikende marsikdo izkoristi za izlete na morje, v naravo in vse več ljudi se odloči za odkrivanje novih krajev na dveh kolesih.  Za vas smo zbrali 3 razloge, zakaj so kolesarski izleti dobri za vas in vašo družino.

1. Zdravje

Kolesarjenje je dober šport za ohranjanje kondicije in zdravja. Izboljšuje moč in vzdržljivost, ne povzroča pretirane obremenitve za sklepe in zanj ne potrebujete posebnega treninga. Poleg tega pa zaradi povišanega srčnega utripa pri kolesarjenju kurite energijo, torej lahko ob zdravi prehrani pomaga pri pridobivanju ali ohranjanju postave.

2. Druga perspektiva

Če se na izlet odpravite s kolesom namesto z avtom, boste okolico in znamenitosti doživeli iz popolnoma druge perspektive. Kolesarske izlete načrtujte tako, da boste videli tisto, kar vas zanima. Na dveh kolesih lahko odkrivate neokrnjeno naravo ali mesta, kar je zagotovo še dodatna motivacija za tovrstno vadbo.

3. Druženje

Na kolesarski izlet se lahko odpravite s celo družino. Težavnost poti prilagodite sposobnostim najšibkejšega člana v družini, da bo kolesarjenje v zadovoljstvo vsem. Zanimivi so lahko tudi postanki za kosilo, še posebej če se ustavite na kakšni res atraktivni lokaciji. Lahko pa si pripravite piknik in ima vsak kolesar v svojem nahrbtniku nekaj malega za pojest in za popit.

Super ideje za kolesarjenje za Ljubljančane: Podpeško jezero, Vrhnika, POT okoli Ljubljane,  Orle, okoli Šmarne gore ...