Ne najdete partnerja za tenis, družbe za tek ali odbojko? Ana Čertanec, doktorica prava, je za take zagate naredila spletno stran!

Ne  najdete partnerja za tenis, družbe za tek ali odbojko? Ana Čertanec, doktorica prava, je za take zagate naredila spletno stran! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
21. 8. 2020

Ana Čertanec je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki ima kljub redni službi na Ekonomski fakulteti še veliko drugih idej. Tako je pred dobrim letom na trg poslala knjigo (Ne)srečni konci, v kateri piše o koncu zveze, zdaj pa je naredila še svojo spletno stran migajzdaj.si, kjer lahko vsak išče svojega športnega partnerja ali trenerja. Sama je najtežje našla partnerja za tenis.

Hotela sem igrati tenis!

“Ko sem začela iskati nekoga s katerim bi lahko redno igrala tenis, sem ugotovila, da še ne obstaja stran, kjer bi lahko posameznik iskal športno družbo po dnevih. Odločila sem se, da rešim ta problem in ljudem omogočim, da nikoli več ne bodo ostali brez želene rekreacije, “pravi simpatična in energična Ana, ki je v tujini in tudi v Sloveniji že videla podobne strani, ampak nobena ni ustrezala njenim potrebam.

Tudi za ekipne športe

“Želela sem, da je stran prilagojena tudi za ekipne športe, da je čim bolj avtomatizirana, da imaš čim več informacij o osebi, s katero se boš dobil. Torej, da ni namenjena samo temu, da najdeš dolgoročnega športnega partnerja, temveč da najdeš športno družbo za točno določen dan. Ko vidiš, da ti bo nekdo zmanjkal na terminu odbojke, ko vidiš, da je lep dan za tenis, tvoj prijatelj pa nima časa, si tako lahko na portalu najdeš nekoga, ki ima tudi čas in bi igral tenis.”

Nasveti za uporabo portala

“Uporabniki naj izpolnijo čim več podatkov o sebi, saj s tem povečajo možnosti, da jih bo nekdo izbral za športno aktivnost. Pri ocenjevanju svojega nivoja znanja naj bodo čim bolj realni. In to, da naj ne obupajo.

Če jih prvi ponudnik aktivnosti ne potrdi, jih bo pa drugi ali tretji. Če pa jih ne, naj sami ustvarijo športno aktivnost, izgubiti ne morejo ničesar, lahko samo pridobijo,” pravi Ana, ki je junija uvedla na portal tudi partnerski program, kjer lahko trenerji in športni centri proti plačilu članarine dobijo možnost dodajanja športnih aktivnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mnogokrat se sprašujemo, zakaj nam zveze ne uspejo🤔 Krivca iščemo v drugih, ne pogledamo pa vase! Naša notranja občutja se zrcalijo v naših zunanjih odnosih 🙄Pretirana samokritičnost, občutek neuspeha in obtoževanje za storjene napake uničijo našo katerokoli zvezo😔 Če nimamo radi sebe, tudi ne moremo imeti srečnega življenja z drugimi. Šele, ko do sebe gojimo ljubezen in se ne počutimo manjvredne, smo zmožni predajati ljubezen drugim ❤️🤗 . . . #ljubezen #ljubezendosebe #zivljenje #sreca #odnosi #custva #zveza #motivacija #osebnostnarast #napredek #samozavest #razmisljanje #razumevanje #miseldneva #misli #nasveti #beseda #beremo #knjiga #knjige #knjigoljub #mojpartner #lovimravnotezje #knjiganadan #narava #hribi #velikaplanina #hribovc #slovenija #ifeelslovenia

A post shared by Ana Čertanec - storyteller🥰 (@mojsrecenkonec) on

Miganje v družbi je lažje

Nekaterih športov sploh ne moremo izvajati brez športnih partnerjev (npr. košarka, odbojka, nogomet, tenis, badminton itd.). Tudi pri tistih, kjer smo lahko sami (npr. pohodništvo, tek, vodene vadbe, smučanje, plavanje), pa je prijetneje biti v družbi. In s tem, ko smo v dobri družbi, tudi miganje postane lažje.

Sama najraje igram odbojko. Odkar sem se pred petimi leti začela ukvarjati z njo, je postala moja strast in si ne znam predstavljati prostega časa brez nje. Kljub temu da poznam ogromno igralcev odbojke, portal Migaj zdaj uporabljam tudi tukaj. Predvsem tako, da sem si ustvarila zasebne skupine prijateljev, ki jim pošljem obvestilo, kadar želim igrati, zainteresirani pa se mi na to prijavijo. Prej sem izgubljala preveč časa s tem, da sem vsakemu posebej pisala, ali ima čas za igro.”