25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Rekreacija za oktobrski vikend

Aktivnosti za vikend (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
20. 10. 2011

Pred nami je eden izmed najbolj množičnih rekreativnih koncev tedna v letu, saj se bo v soboto in nedeljo, (predvsem) na ljubljanskih ulicah in tudi drugje po Sloveniji potilo krepko več kot 20 tisoč gibanja željnih ljudi. Spet rekordna udeležba na Ljubljanskem maratonu sama po sebi ni nič posebnega, je le odraz vse večje ozaveščenosti prebivalstva o zdravem načinu življenja z gibanjem.

Bolj pomembno je, da se ta množica začne zavedati tudi pravilnosti in zmernosti ukvarjanja s športom, da bi se izognili poškodbam in drugim morebitnim tegobam. Vsi pač ne moremo vedeti vsega in tudi knjige so nam pri tem lahko le v delno pomoč.

Vključite se v redno vadbo pod strokovnim nadzorom ali pa se udeležite vsaj kakšne delavnice na temo športa, ki vas zanima. Tako bodo učinki vadbe boljši.

Z že prijavljenimi maratonci, polmaratonci in rekreativnimi tekačicami in tekači, ki bodo tekli na deset kilometrov, se bomo torej srečali v nedeljo sredi Ljubljane, vsi drugi pa boste imeli priložnost opraviti s katerim izmed nešteto preostalih ciljev, ki ste si jih morda zadali za četrti oktobrski vikend.

Eden je lahko sobotni pohod po poti generala, pesnika in slikarja Rudolfa Maistra, ki je leta 1919 s svojo vojsko zasedel del narodnostnega mejnega območja na Štajerskem, kjer po njegovem severnem robu še danes poteka državna meja. Začetek hoje bo ob devetih dopoldne v bivši mariborski Meljski kasarni, hoja skozi Malečnik, Ženik, Dolge Njive in do Zavrha pri Lenartu v Slovenskih goricah pa bo dolga okoli 20 kilometrov.

Informacije: maistrovpohod.wordpress.com

Na Primorskem je v tem času kolesarjenje še prav luštno. V nedeljo se boste lahko z gorskim kolesom zapeljali v klanec pri Vitovljah pri Novi Gorici. Kostanjev vzpon do znamenite vitovske cerkve se bo začel ob 13. uri izpred kmečkega turizma Malovščevo, na izbiro pa bosta krajši in daljši vzpon – 2 kilometra in 250 metrov višinske razlike ter 4,1 kilometra in 464 metrov višinske razlike.

Informacije: www.vitovlje.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri