Zaljubljena leteča najstnica iz velike družine Nika Križnar navdušila s tretjim mestom v Ljubnem

Zaljubljena leteča najstnica iz velike družine Nika Križnar navdušila s tretjim mestom v Ljubnem (foto: instagram Nika Križnar) instagram Nika Križnar
23. 2. 2020

Norvežanka Maren Lundby je zmagovalka posamične tekme smučarskih skakalk za svetovni pokal na Ljubnem ob Savinji. Drugo mesto je pripadlo Avstrijki Evi Pinkelnig, tretje za prve letošnje stopničke pa Niki Križnar. Ema Klinec je bila po tretjem mestu po prvi seriji na koncu šesta.

Nika bo 9. marca dopolnila 20 let, a ima za seboj že nekaj vrhunskih rezultatov, na domači tekmi pa je sploh navdušila zbrano občinstvo in organizatorje.

Simpatična svetlolaska je zelo zanimiva mlada dama, doma iz majhnega hribovskega kraja Delnice v Poljanski dolini in prihaja iz 8-članske družine. Ima eno starejšo sestro, dva starejša in dva mlajša brata. Živijo na manjši kmetiji in je navajena poprijeti za delo.

S smučarskimi skoki se je začela ukvarjati pri sedmih letih. Njen prvi trener je bil Zoran Zupančič, ki jo trenira tudi sedaj, ko je vključena v DPNC – Državni panožni nordijski center.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vse je enkrat prvič😜 #triglav2864m . . #support #team #crazyday #pravaslovenka #kamenje #klanc #hitri #močni #supervreme

A post shared by @ nika.kriznar on

Pravi, da vsakič, ko so jo dali na višjo skakalnico, je bolj uživala. V sezoni 2016/17 je postala članica ženske A reprezentance.

Prvo zmago v karieri je Nika osvojila leta 2019 na tekmi poletne velike nagrade v češkem Frenštatu, skupno je bila tega leta druga na izvedbi poletne velike nagrade.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ko ti ena oseba neskončno pomeni😍 @aljaz.vodan ..love u❤ #ljubezenmoja #zavedno

A post shared by @ nika.kriznar on

Nika je sicer želela postati frizerka in se vpisati na frizersko šolo, a se je zaradi boljših pogojev za trening raje vključena v športni oddelek ekonomske gimnazije na Gimnaziji Franceta Prešerna.

Že tri leta je v zvezi z vrstnikom in skakalcem Aljažem Vodanom, ki pa je zdaj že bolj zajadral v trenerske vode.

Preberite še: Super »lisička« Meta Hrovat prihaja iz neverjetne in zelo športne družine ali Slovenska junakinja zime - Anamarija Lampič: »Mi smo nasmejana družina.«