Športnice, ki so se po rojstvu otroka vrnile na zmagovalna pota

Športnice, ki so se po rojstvu otroka vrnile na zmagovalna pota (foto: Profimedia) Profimedia
14. 9. 2019

Po porodu se je težko vrniti v staro formo, to ve večina žensk. Kako težko pa se je vrniti na profesionalna športna pota, to pa si ne znamo niti predstavljati. Po letih premora in treh otrocih se na teniška igrišča vrača Kim Clijsters, svojo vrnitev z loparjem v roki je napovedala tudi 31-letna Francozinja Tatjana Golovin. Poglejmo katerim športnicam je uspela zmagovita vrnitev.

Paula Radcliffe (45 let) tekačica na dolge proge, ki ima še vedno v lasti svetovni rekord na maratonski razdalji (2:15:25). Leta 2006 je Angležinja rodila hčerko ter se naslednjo leto vrnila in zmagala na newyorškem maratonu. Leta 2008 je uspeh ponovila, leta 2010 je rodila še sina, svojo profesionalno pot pa je končala leta 2015. 

Nia Ali (30 let) še vedno aktivna ameriška tekačica čez ovire je leta 2015 začasno prekinila kariero in rodila sina. Naslednje leto je na olimpijskih igrah v Riu (2016) dosegla svoj največji uspeh v karieri, ko je osvojila srebro v disciplini 100 metrov z ovirami. 

Kolesarka Kristin Armstrong (46 let) ima tri zaporedne zlate olimpijske medalje v kolesarstvu (kronometer) in je še vedno aktualna olimpijska prvakinja. Dve olimpijski medalji je Američanka osvojila po rojstvu sina leta 2009.

Plavalka Dara Torres (52 let) je nastopila kar na petih olimpijskih igrah in osvojila 12 medalj v plavanju (4 zlate). Leta 2006 je rodila hčerko, leta 2008 pa se je pri 41 letih udeležila olimpijskih iger v Pekingu in osvojila srebro na 50 metrov prosto. 

Atletinja Štefka Kostadinova (54 let) je še vedno aktualna svetovna rekorderka v skoku v višino (209 cm). Leta 1995 je rodila sina, le nekaj mesecev kasneje pa je postala svetovna prvakinja. Svojo edino zlato olimpijsko medaljo je Bolgarka osvojila v Atlanti leto kasneje.

Kar nekaj teniških igralk se je po rojstvu otroka uspešno vrnilo na zmagovalna pota: Serena Williams, Kim Clijsters, Lindsay Davenport, Victoria Azarenka, …

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Summer dayz 🍦 ☀️ ❤️

A post shared by Victoria Azarenka (@vichka35) on

Morda vas po zmagovalnih vrnitvah športnic, zanima tudi, kateri so največji mestni derbiji na svetu.