Spremljajte največji pobeg v Sloveniji - tradicionalni dogodek POBEG V PLANICO (letos tudi za tekače in rolarje)

Spremljajte največji pobeg v Sloveniji - tradicionalni dogodek POBEG V PLANICO (letos tudi za tekače in rolarje) (foto: profimedia) profimedia
24. 5. 2019

Pobeg v Planico bo potekal v soboto, 25. maja 2019, v organizaciji Humanitarnega športnega društva Pobeg.

V preteklih letih je bil dogodek namenjen zgolj kolesarjem, poznan pod imenom Pobeg s kolesom, letos pa se pridružite tudi tekači in ljubitelji rolanja, saj organizatorji želijo privabiti  čim več športnih navdušencev. Uradni zaključek prireditve z družabnim programom bo v Planici. 

Dogodek je izjemen zaradi dobrodelnosti, saj bo celoten izkupiček letos namenjen Zvezi za šport invalidov Slovenije- Paraolimpijski komite. V preteklih letih so s sredstvi že pomagali nekaterim mladim, bolnim in pomoči potrebnim. Še vedno velja prošnja oziroma povabilo in hkrati zahvala vsem, ki so ali še boste z donacijo in sponzorstvom storili nekaj dobrega. Vse podatke glede nakazil najdete na https://pobeg.si/.

Komu je dogodek namenjen?

Kolesarjem, roleristom in tekačem, ki se nam lahko tekom 127 kilometrov dolge trase (2334 m skupnega vzpona) pridružijo na vstopnih točkah, glede na njihovo fizično pripravljenost.

Celoten potek trase: Horjul - Suhi Dol, Gorenja vas - Škofja Loka - Kranj - Jamnik - Zgornja Lipnica - Lesce - Zgornje Gorje - Zgornja Radovna - Mojstrana - Kranjska Gora – Planica.

Kako se je vse skupaj sploh začelo? 

Dogodek Pobeg v Planico ima za seboj resnično zgodbo. 

Leta 2005 je takrat 16-letni Grega imel težave v šoli in se  odločil pobegniti od doma. Sedel je na kolo in se odpravil iz Horjula proti Kranjski Gori. Z manjšimi težavami je prikolesaril v Planico in si ogledal tekmo smučarskih skokov. Na njegovo žalost ali srečo, se je njegovo popotovanje kmalu končalo, saj so ga policisti po dveh dneh iskanja ujeli in ga odpeljali nazaj domov.

Čez 10 let so se Grega in prijatelji spomnili tega dogodka in se odločil, da ga počastijo z organizacijo dogodka Bodimo prijatelji, katerega izkupiček so namenili socialno šibkim družinam. Sledili so še drugi dogodki, ki so pripeljali do letošnjega - Pobeg v Planico 2019

Vsak lahko prispeva!

Dobrodošla je pomoč v katerikoli obliki:

  • Prijavite na dogodek zaposlene v vašem podjetju in s tem spodbujate zdrav način življenja.

  • Delite naš dogodek, objavite v medijih kaj o Pobegu.

  • Materialna oblika: vzorci krem, majice, promocijski material, pisala, bloki, beležke itd.

  • Hrana in pijača: energijske tablice in geli, izotonični napitki, voda, sadje na dan dogodka itd.

  • Transportna sredstva: za prevoz kolesarjev iz Planice v Horjul, prevoz koles, prevoz tehnične ekipe itd.

  • Finančna sredstva: donacije in denar za pomoč pri organizaciji dogodka.

  • Drugo: vrednostni boni, popusti, in ostalo po dogovoru, vaša ponudba/predlog.