Srečen dan: Lanišek drugi v Innsbrucku, Lampičeva drugemu dodala še četrto mesto

Srečen dan: Lanišek drugi v Innsbrucku, Lampičeva drugemu dodala še četrto mesto (foto: profimedia) profimedia
3. 1. 2021

Anžetu Lanišku se je končno vse lepo sestavilo tudi na novoletni turneji štirih skakalnic, saj je v Innsbrucku osvojil drugo mesto. Zmagal je poljski smučarski skakalec Kamil Stoch (261,6 točke), ki je že dvakratni dobitnik zlatega orla in vodi tudi v skupni razvrstitvi turneje.

"Danes je bila zame težka tekma, sploh v psihološkem smislu. Vedno je težje braniti prednost kot napadati. Ne, prav nič ne razmišljam še o zlatem orlu, temveč sem osredotočen le na zadnjo tekmo turneje v Bischofshofnu," je v televizijskem intervjuju takoj po tekmi dejal izkušeni, 33-letni Stoch, ki je novoletno turnejo osvojil že v letih 2016 in 2017.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SloSki Nordic team (@sloskinordicteam)

Lanišek je kot najboljši Slovenec po današnjem drugem mestu v skupni razvrstitvi turneje šesti. Obenem je prišel do drugih stopničk to zimo. Dobro formo je letos nakazal na generalki pred novoletno turnejo v Engelbergu, kjer je bil tretji in četrti.

Poleg Laniška so od Slovencev v finalu skakali še vsi trije bratje Prevc. Najboljši med njimi je bil Peter Prevc (239,4 točke), po prvi seriji skupaj z bratom Cenetom 19., v finalu pa je napredoval na 11. mesto. Cene Prevc (228,4) je bil 23., Domen Prevc (221) pa je v finalu nazadoval na 30. mesto.

Lampičevi vrnili drugo mesto

Najboljša slovenska športnica leta 2020 Anamarija Lampič je na tekmi za svetovni pokal v Val Müstairju, tretji tekmi novoletne turneje, zasedla četrto mesto za njen največji uspeh na razdaljah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AnamarijaLampič (@anamarija.lampic)

Na 10 km prosto zasledovalno je zmagala Američanka Jessie Diggins. Druga je bila njena rojakinja Rosie Brennan s 5,6 sekunde zaostanka, tretja je bila Švedinja Frida Karlsson (+10,7), Lampičeva pa je zaostala za 57,9 sekunde.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SloSki Nordic team (@sloskinordicteam)

Danes je za simpatično Anamarijo srečen dan, saj je zjutraj Smučarska zveza Slovenije (SZS) sporočila, da je uspela s pritožbo na odločitev, da se zaradi domnevnega oviranja tekmice Lampičevi prisodi 6. mesto v sprintu proste tehnike v Val Müstairju. "Odločitev komisije za pritožbe je, da se Anamariji Lampič vrne osvojeno 2. mesto in se kazen spremeni v rumeni karton," je sporočila SZS.