Velikonočni aktivni vikend

Kolesarjenje (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
4. 4. 2012

Ko slišite besedno povezavo velika noč, najprej pomislite na pirhe, pisanice ali remenice, morda še na zajčke ali piščančke, marsikdo pa tudi na dodaten dela prost dan, ki ga vedno več ljudi izkorišča tudi za gibanje v naravi.

Tudi za tak korak v bolj zdrav način življenja je treba imeti nekaj moškosti, saj preskok iz bolj lagodnega poležavanja ob TV-zaslonih ali računalnikih in poseg v že tako natrpan družinski in službeni vsakdan zanesljivo ni lahka odločitev. Pa je vseeno koristen in spremembe boste opazili že zelo kmalu.

Nedeljsko kolesarjenje med Jesenicami in Kranjsko Goro

Ta konec tedna bodo za večino torej kar trije prosti dnevi in medtem bo na voljo krepko več kot sto takih in drugačnih, predvsem pa pohodnih, tekaških in kolesarskih prireditev.

Med njimi se boste v nedeljo po kolesarsko lahko spomnili na našega ultramaratonca Jureta Robiča in se zapeljali po kolesarski povezavi med Jesenicami in Kranjsko Goro. Začetek bo ob desetih v Kurji vasi pod Mežakljo, do cilja pa boste morali prevoziti 25 kilometrov, kar je približno ura vožnje. Startnina bo prispevek v Fundacijo Jureta Robiča.

Informacije: zsport-jesenice.si.

Pohod iz Babnega Polja na Babno Polico

Na velikonočni ponedeljek boste imeli priložnost, da raziščete konec Loške doline, ki je znan kot najhladnejši kraj pri nas. Start pohoda iz Babnega Polja na Babno Polico bo ob po 12. uri pri Rihtarjevi domačiji, potekal pa bo po kolovozni poti, ki je bila nekdaj glavna prometnica do hrvaške meje, družinske hoje (primerne tudi za otroke) pa bo skupaj za dve uri. Na cilju si boste lahko ogledali razstavo Soba naših prababic v podružnični osnovni šoli v Babnem Polju.

Informacije: www.rihtarjeva-domacija.si.