Za vikend v naravo

9. 12. 2011

Nekateri tudi letanju od trgovine do trgovine, torej nakupovanju, pravijo rekreacija. Po pravici povedano – imajo celo malo prav. A zapravljanje ob tem je večji stres, zato je bolje, da se čim večkrat posvetite tisti rekreaciji, ki nosi pridevnik športna. Te je v tem času povsod na pretek …

Raje v naravo

Še vsaj en razlog je, ki naj vas v naslednjih dneh raje spravi v naravo kot v mestno gnečo. To je luna, ki se nam bo 10. decembra z neba smejala v polnem sijaju.

Prav takrat se boste lahko odpravili tudi na večerni pohod v Nebesa, ki so najvišji vrh in vas v občini Šentrupert. Od tam je (tudi ponoči) nebeški razgled na Mirensko dolino. Na lahko pot se boste podali ob pol petih popoldne sredi Šentruperta, nazaj pa boste že do pol devetih.

Informacije: pdpolet.com

Nordijska hoja ob Soči

Na tek ali nordijsko hojo se boste v soboto lahko odpravili ob Soči. Pričakujejo vas v Tolminu, natančno na sotočju Tolminke in Soče, tam, kjer je najlepša plaža severne Primorske.

Plaža je primerna za poletje, vi pa raje pridite dobro oblečeni. Start bo malo pred 11. uro, dolžina proge pa 4,6 kilometra za odrasle in en kilometer za otroke.

Informacije: www.sotocek.net

Za ljubitelje plesa

Srede, 14. decembra, pa se bodo najbolj razveselili ljubitelji plesa, saj bo v Festivalni dvorani potekal dan plesa, s predstavitvami različnih plesnih zvrsti in tudi brezplačnimi učnimi koraki ob pomoči plesnih mojstrov. Začetek bo ob 20. uri.

Informacije: www.kazina.si