Nives Orešnik: "Zdravje bi moralo biti naša prioriteta!"

Nives Orešnik: "Zdravje bi moralo biti naša prioriteta!" (foto: Danijel Čančarević) Danijel Čančarević
12. 10. 2022

Pogovarjali smo se z nekdanjo miss Slovenije, osebno trenerko ter vaditeljico vodenih vadb, Nives Orešnik. Povedala nam je, kakšno vlogo igra njej šport v življenju, kakšno odgovornost nosi kot osebna trenerka ter v čem je past spletnih vadb.

Nives Orešnik morda nekateri poznate kot nekdanjo miss Slovenije, obenem pa je sama tudi velika ljubiteljica športa. Danes deluje predvsem kot osebna trenerka in vaditeljica vodenih vadb. Je lastnica dveh vadbenih studiev, v katerih si strankam želi zagotoviti celostni pristop in jim nuditi vse, kar potrebujejo za zdravo življenje.

Ravno zaradi manekenske kariere pa imajo mnogi o Nives napačno predstavo: "Veliko ljudi meni, da jaz 'športam' zaradi postave in videza. Morda to res deluje tako na prvo žogo in ravno zato, ker sem bila miss, se mi zdi da pogosto avtomatsko padem v neko skupino ljudi, ki dajo pozornost videzu. A jaz primarno v športu vidim prednosti iz vidika zdravja in osebne rasti," pojasnuje.

Zaveda se, kako zelo pomembno je skrbeti za svoje zdravje in dobro počutje:  "Telo je naš prvi in zadnji dom, v katerem živimo in zdravje bi moralo biti naša prioriteta. Če smo zdravi, smo lahko partnerji, smo karierno učinkoviti, naša miselnost je boljša... Šport je lahko odlična podpora tako pri fizičnem, kakor tudi psihičnem zdravju," je prepričana.

Z redno aktivnostjo Nives skrbi za dobro počutje, obenem pa s pomočjo gibanja tudi obvladuje stresne situacije. "Meni šport zelo pomaga pri spopadanju s stresom. Z neko zmerno, zabavno, anaerobno vadbo se v našem telesu sproščajo 'pozitivni' hormoni, obenem pa krepimo tudi svoje telo."

Kakšne vadbe pa ima najraje? "Pri sebi rada združujem tako intenzivne treninge, kakor tudi jogo in pilates. Različne vadbe kombiniram glede na to, kaj v nekem trenutku potrebujem. Sploh v zadnjem času se vse bolj vračam k umirjenim, zmernim vadbam," je pojasnila. 

Nives nam je zaupala tudi, katere napake opaža pri svojih strankah, na kakšne pasti spletnih vadb moramo biti pozorni ter kako izbrati aktivnost, ki nam bo najbolj ustrezala.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: