Osebna trenerka ima nasvet za vse tiste, ki bi si tudi čez praznike želeli zdravo prehranjevati

Osebna trenerka ima nasvet za vse tiste, ki bi si tudi čez praznike želeli zdravo prehranjevati (foto: Profimedia) Profimedia
20. 12. 2022

Si tudi vi želite zdravo prehranjevati tudi čez praznike?

V novi, praznični epizodi Aktivni podkasta je z nami Eva Peternelj, osebna trenerka in soustanoviteljica podjetja Peach Booty Plan – podjetja, ki ponuja športne pripomočke, oblačila ter vadbene programe. S svojim delom želi Eva spodbuditi dekleta k bolj zdravemu življenjskemu slogu.

Med drugim nam je Eva zaupala, da v decembru načrtuje poseben prazničen dopust, sicer pa bo praznike preživela z družino.

Ko govorimo o praznikih, pa pogosto pomislimo tudi na nekoliko več hrane, ki pa je mogoče tudi manj zdrava oziroma bolj kalorična. Evo smo zato povprašali, če bi lahko z nami delila nasvet za vse, ki se tudi v prazničnem času želijo bolj zdravo prehranjevati.

Eva je prepričana, da je ključ v zmernosti. "Prva stvar, ki bi jo izpostavila je, da se ne prenajedati. Še vedno si lahko privoščimo vse, ampak v nekoliko manjših količinah. "Nažiranje" ni potrebno," je pojasnila.

Obenem pa Eva odsvetuje pretirano obremenjevanje s hrano v času praznikov. "Prazniki so prazniki. Sploh, če smo skozi celo leto dosledni, pridno treniramo in se zdravo prehranjujemo, mislim, da ne bo nič hudega, če si enkrat letno privoščimo tudi kakšno bolj obilno večerjo. Pomembno je, da smo prijazni do sebe," je zaključila.

Na božični večerji si torej brez slabe vesti privoščite tisti košček svoje najljubše sladice. Pomembno je, da se pri tem ne obsojate in preprosto uživate v tem čarobnem času.

Celotnemu pogovoru z Evo prisluhnite tukaj: