4 ideje, kako skuto vključiti v svoj zajtrk

4 ideje, kako skuto vključiti v svoj zajtrk (foto: Profimedia) Profimedia
22. 4. 2022

Skuta je pravo superživilo, ki je priljubljeno po vsem svetu. Preverite, kako jo vključiti v svoj zajtrk!

Skuta je bogata z beljakovinami, obenem pa ima razmeroma malo maščob in kalorij, zaradi česar je to odlična izbira za vse ljubitelje zdravega življenjskega sloga. Privoščite si jo kar zjutraj v slastnih jedeh.

Skutin namaz

Iz skute naredite slasten namaz, ki je odličen kot zajtrk ali zdrav prigrizek. Skuti dodajte mleto papriko in ostale začimbe po okusu ter primešajte svojo najljubšo zelenjavo. Namaz pripravite v nekoliko večji količini, da ga imate za več dni.

Palačinke s skuto

Pripravite si okusne palačinke, nadevane s skuto in svojim najljubšim sezonskim sadjem. Dodajte še žličko lokalnega medu in uživajte v omamnem okusu.

Omleta s skuto

Prava beljakovinska bomba, ki je super izbira za vse športnike. Pripravite si jajčno omleto, ki jo na koncu napolnite s skuto in svežo lokalno zelenjavo. Ne pozabite dodati tudi svojih najljubših začimb.

Proteinske ploščice

Odličen zajtrk ali prigrizek za vse aktivne ljudi. Iz kombinacije skute, jajc in oreščkov lahko pripravite slastne ploščice, polne beljakovin ter drugih hranil, ki jih telo potrebuje čez dan.

Ne pozabite na kakovost izdelkov

Za dober zajtrk je ključno, da uporabljate kakovostne izdelke. Včasih je bil pravi izziv dobiti lokalna, kvalitetna živila, a danes jih lahko dobite že praktično v vsaki trgovini!

Izbirajte mleko in mlečne izdelke z oznako "Izbrana kakovost Slovenije", ki je v obliki smeška.

»Izbrana kakovost« je nacionalna shema kakovosti, ki je namenjena kmetijskim pridelkom in živilom s posebnimi lastnosti, ki se lahko nanašajo na sestavo, okolju prijazno pridelavo, kakovost surovin, dobrobit živali, posebno zdravstveno varstvo živali, način krmljenja, dolžino transportnih poti, predelavo in svežino surovin oziroma čim krajše skladiščenje in transport. Znak jamči, da so mleko in mlečni izdelki v celoti proizvedeni v Sloveniji, so odlične kakovosti in podvrženi dodatni kontroli.

Za spodbujanje uživanja lokalnega mleka in mlečnih izdelkov slovenski pridelovalci in predelovalci mleka v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano izvajajo promocijsko kampanjo s sloganom »Najboljše imamo doma«. Kampanja pod okriljem nacionalnega projekta »Naša super hrana« je namenjena osveščanju, da imamo v Sloveniji kakovostno ponudbo mleka in mlečnih izdelkov. Potrošniki na trgovskih policah najdejo izdelke z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za preverjeno kakovost, slovensko pridelavo in predelavo ter dodatno neodvisno kontrolo.
Mleko in mlečni izdelki z oznako "Izbrana kakovost Slovenije" imajo številne prednosti:
  • Boljša mikrobiološka kakovost;
  • Poostren nadzor nad izdelki;
  • Daljši rok trajanja;
  • Zagotovljena sledljivost;
  • Preverjeno slovensko poreklo.
Poseganje po izdelkih z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« pomeni podporo slovenskim pridelovalcem in slovenski prehrambni industriji. Naj bo torej slogan kampanje »Najboljše imamo doma« vodilo pri naših nakupih. 
Značke: skuta zajtrk