Kako pripraviti slastne kroglice s skuto?

Kako pripraviti slastne kroglice s skuto? (foto: Profimedia) Profimedia
21. 4. 2022

Kroglice s skuto so odlična ideja za zajtrk ali zdrav prigrizek. Preverite, kako jih enostavno pripraviti!

Si tudi vi želite svoj dan začeti z razvajanjem brbončic, obenem pa si želite zdravega in uravnoteženega obroka? Pripravite si slastne skutine kroglice, ki vsebujejo veliko beljakovin in vlaknin.

Priprava je sila preprosta:

Med seboj dobro premešajte naslednje sestavine, da dobite enakomerno maso:

  • 250 g skute Izbrana kakovost Slovenija
  • 60 g ovsenih kosmičev
  • 20 g mletih lešnikov ali mandljev

Iz dobljene mase oblikujete kroglice. Po želji jih lahko naknadno povaljate še v kokosovi moki ali v mletih oreščkih. Kroglice nato pustite nekaj ur v hladilniku, da se strdijo, nato pa si postrezite in uživajte v okusni ter zdravi jedi.

Ne pozabite na kvaliteto izdelkov

Če si želite kvalitetnega obroka je ključno, da zanj uporabljate kvalitetna živila. Izbirajte lokalne izdelke, ki so poleg kakovosti tudi okusni in okolju prijaznejši. 

V trgovinah poiščite mlečne izdelke z oznako "izbrana kakovost Slovenija", ki je v obliki smeška. Znak jamči, da so mleko in mlečni izdelki v celoti proizvedeni v Sloveniji, so odlične kakovosti in podvrženi dodatni kontroli.

Izdelki iz omenjene sheme so visoke kakovosti in lokalnega porekla, obenem pa so tudi okolju prijaznejši. Z nakupom podpirate pridelavo in predelavo mleka in mlečnih izdelkov v Sloveniji, sebi pa zagotovite vsa hranila, ki jih vaše telo potrebuje za dober začetek dneva.

Za spodbujanje uživanja lokalnega mleka in mlečnih izdelkov slovenski pridelovalci in predelovalci mleka v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano izvajajo promocijsko kampanjo s sloganom »Najboljše imamo doma«. Kampanja pod okriljem nacionalnega projekta »Naša super hrana« je namenjena osveščanju, da imamo v Sloveniji kakovostno ponudbo mleka in mlečnih izdelkov.