Brigita Langerholc: Na kaj moramo biti pozorni, ko se naslednjič lotimo teka

Brigita Langerholc: Na kaj moramo biti pozorni, ko se naslednjič lotimo teka (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
28. 5. 2016

Brigita Langerholc ne potrebuje posebnega predstavljanja. Je atletinja, ki je v športni karieri osvojila že kar nekaj zavidanja vrednih rezultatov, tokrat pa svoje tekaško znanje prenaša na skupinico rekreativnih tekačev.

V okviru projekta 'Pospeši ritem' je postala eden od trenerjev, ki za kondicijo Slovencev skrbijo po številnih mestih. Četrtkovega treninga se je tokrat udeležilo tudi uredništvo revije Story.

Brigita je pojasnila, na kaj vse moramo biti pozorni, ko se naslednjič lotimo tega sproščujočega športa.

V čevljih tekaškega mentorja

Čeprav je Brigita prvič po zaključku profesionalne kariere stopila v čevlje tekaškega mentorja, se v novi vlogi ne znajde dobro le ona, temveč so o njenem dobrem delu spregovorili tudi člani tekaške skupinice, s katerimi preživi torkove in četrtkove večere. In čeprav se ob torkih Brigitina tekaška skupinica navadno posveča vajam za moč in stabilizacijskim vajam, smo se na četrtkovem treningu osredotočili na tek.

Kaj svetuje Brigita?

"Vsak trening začnemo z ogrevanjem. Vedno rada podarjam, da moraš biti pred športno aktivnostjo vedno dobro ogret. Tako navadno najprej tečemo dva kilometra in pol, nato pa delamo različne tekaške vaje," nam je dnevni program predstavila Brigita in nas pospremila na igrišče, kjer smo se pripravili na trening.

Pospeši ritem: Trening z Brigito Langerholc

Ogrevalnemu krogu so sledile gimnastične vaje in atletska abeceda, temu pa tek z izmenjevanjem ritma in ponavljajoči tek v klanec, kot nam je povedala Brigita, pa želi z omenjenim treningom vadeče spodbujati vse do novembrskega tekaškega maratona.

Za revijo Story napisala Kaja Milanič, fotografije Primož Predalič

Tudi vi se lahko pridružite brezplačnim tekaškim treningom, ki potekajo na kar devetih lokacijah po Sloveniji. Preverite na pospesiritem.si.