Kateri sadeži vsebujejo najmanj sladkorja?
Pretiravanje s sladkorjem ima lahko določene negativne učinke, tudi, če gre za naraven sladkor, ki se nahaja v sadju. Vseeno pa ima sadje pomembna hranila, ki pripomorejo k zdravju in dobremu počutju.
Samo 10 % ljudi zaužije dovolj sadja in zelenjave dnevno, zato je nesmiselno, da bi se sadju izogibali le zaradi vsebnosti sladkorja. A če vseeno želite omejiti uživanje sladkorja, preverite, kateri sadeži ga vsebujejo najmanj.
To je 10 vrst sadja, ki vsebuje najmanj sladkorja:
- Limona (2.5 g sladkorja / 100 g živila)
- Maline (4.4 g sladkorja / 100 g živila)
- Jagode (4.9 g sladkorja / 100 g živila)
- Robide (4.9 g sladkorja / 100 g živila)
- Pomaranča (6.6 g sladkorja / 100 g živila)
- Grenivka (7 g sladkorja / 100 g živila)
- Breskev (8 g sladkorja / 100 g živila)
- Nashi - azijska hruška (8.6 g sladkorja / 100 g živila)
- Slive (10 g sladkorja / 100 g živila)
- Jabolko (10 g sladkorja / 100 g živila)
Vsako sadje ima pozitivne učinke za telo. V primeru, da nimate nobenih zdravstvenih težav, posegajte po sadju, ki ga imate radi in v katerem boste uživali.
Tudi, če sadeža ni na omenjenem seznamu, boste svojemu telesu naredili uslugo in si zagotovili pomembne vitamine, minerale in vlaknine.
Vir: n1info.hr
Bonus video: prehranska strokovnjakinja pojasnjuje vse, kar morate vedeti o rastlinski prehrani
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem