9 stvari, ki jih razumejo le vedno lačni ljudje

9 stvari, ki jih razumejo le vedno lačni ljudje (foto: profimedia) profimedia
17. 1. 2022

Imate prijatelja, ki si ne predstavlja dneva brez hrane? Niti nekaj ur? Ali pa v tem prepoznate sebe. Preverite, ali tudi za vas držijo spodnje trditve.

Če imate v svoji družbi osebo, ki na druženje nikoli ne pride brez hrane in je kosilo prva stvar na spisku, ki jo načrtuje, ko se odpravite na izlet, se zagotovo prepozna v teh izjavah. Ali pa se v njih prepoznate kar sami.

1. Hiše ali stanovanja ne morete zapustiti brez prigrizka oziroma hrane “za vsak primer”.

Lahko se zgodi, da boste obtičali v gneči ali si ne boste morali vzeti odmora in boste postali lačni. Tega si ne želite izkusiti za nobeno ceno, zato se pred odhodom opremite s prigrizki.

2. Ljudje vas opisujejo z besedami “vedno lačen” ali “velikokrat na malici”.

Imate veliko talentov, vendar za vas vedno izberejo besede lakota in hrana. Želite nasprotovati, vendar so njihove trditve bolj ali manj resnične.

3. Ko ste lačni, včasih rečete kaj, kar kasneje obžalujete.

Težko se nadzorujete in prijatelje ste že obvestili, da ne smejo zameriti, če se znesete nanje, ko ste lačni. Vseeno pazite, da ne greste predaleč, saj vsega ne boste morali kar tako vzeti nazaj.

4. Ne razumete, kako lahko nekateri pozabijo jesti.

Pogosto slišite, kako so bili prijatelji preveč zaposleni, da bi si vzeli čas za kosilo ali da so nanj popolnoma pozabili. Tega si ne morete predstavljati, saj vas želodec takoj opozori, kdaj je čas za prigrizek. Ne morete razumeti, kako lahko drugi normalno delujejo brez hrane.

5. Ob izjavi “preskočil sem kosilo, zato bom imel večjo večerjo” se vam naježi koža.

Kako ljudje funkcionirajo ne da bi kaj pojedli? Zanje ne najdete besed, niti se ne strinjate z njihovimi prehranjevalnimi navadami.

6. Prijatelji so se navadili, da brez hrane enostavno ne zmorete, zato vam jo pomagajo najti, ko je nujno.

Zavedajo se, da bodo morali na izletu narediti več postankov, da lahko pomalicate in vnaprej izbrati približne lokacije, kjer bi lahko jedli. Ne želijo se z vami znajti v situaciji, ko bi ostali lačni dlje, kot predvideno, saj postanete razdražljivi.

7. Opomniti se morate, da ste tudi v primeru lakote odrasla oseba.  

Najlažje bi bilo jokati, dokler vam nekdo ne prinese hrane, kajne? Ali pa bi si med delom vzeli kar vsako uro odmor za malico. Včasih je zares težko biti odrasel.

8. Ko razmišljate, kaj je najhuje, kar se vam lahko zgodi, je pomanjkanje hrane na vrhu seznama.

Seveda vas skrbi za bližnje, vendar se mora nekdo zavedati tudi, da brez hrane ne moremo preživeti, kajne? Tu nastopite vi in pojasnite svoje strahove.

9. Za večino opisanih situacij najdete primer iz svojega življenja.

V izjavah vas prepoznajo tudi prijatelji in domači. Torej bo nekaj od tega že držalo, kajne?