Ali tudi vi delate te napake pri pripravi enolončnic?

28. 11. 2021
Deli
9 / 9
Profimedia

NE DODATE KISA

Kaj imajo skupnega t. i. tolažilne jedi: težke so. Obležijo lahko v želodcu.

Rešitev: dodati je treba malo kisline – kis, limonov sok ...

To velja tudi za mesno/govejo enolončnico. Mogoče ste se ob misli, da bi dodali nekaj kislega, zgrozili, toda če boste preudarni, ne boste pokvaril okusa temveč poudarili vse okuse v loncu.

Obstaja več načinov, kako dodati kislo: narezan paradižnik ali vino na začetku kuhanja. Kanček kisa ali limonovega soka na koncu kuhanja, ko ste enolončnico poskusili in se vam zdi, da je to potrebno.

Viri: www.bonappetit.com, www.mashed.com, www.themountainkitchen.com, www.thespruceeats.com

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem