Ali tudi vi delate te napake pri pripravi enolončnic?

28. 11. 2021
Deli
5 / 9
Profimedia

ENOLONČNICO PREVEČ ZGOSTITE

Drži, da je enolončnica dobra, mora biti gosta. Vendar to ni omaka – zato ne pretiravajte s podmetom iz moke ali s koruznim škrobom.

Namesto klasičnega podmeta z moko, lahko enolončnico zgostite tudi s krompirjem – enolončnici preprosto dodajte nekaj koščkov krompirja in škrob bo opravil svoje delo. Uporabite lahko tudi popraženo nasekljano čebulo in korenček, ki ju zmečkate in nato dodate jedi.

Če pa imate vseeno raje nekoliko gostejšo enolončnico, ki jo pripravljate z mesom, meso pred praženjem potresite z moko – to bo dodatno zgostilo.

Viri: www.bonappetit.com, www.mashed.com, www.themountainkitchen.com, www.thespruceeats.com

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?